ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ,ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ!

ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ,ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ!

Απίστευτο: Έκλεψαν προτομές του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη στον Τύρναβο

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια ασέβειας προχώρησαν άγνωστοι, οι οποίοι έκλεψαν προτομές τριών αρχαίων ποιητών (Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη) — σύμβολα πολιτισμού για τον Τύρναβο, όπου τα φιλοτέχνησε ο Τυρναβίτης Γιώργος Καλακαλάς το 2010 και τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ανοικτού θεάτρου επί δημαρχίας του κ. Χρήστου Κιτσίδη.

Να σημειωθεί επίσης, ότι τον Ιούνιο κλάπηκε η προτομή από το μνημείο του αείμνηστου Γιώργου Μιτσιμπόνα από το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Τύρναβο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tirnavitikanea.com όλα δείχνουν πως πίσω από τη κλοπή κρύβεται συμμορία «κυνηγών» χαλκού και οι αστυνομικοί που ερευνούν την κλοπή εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που άρπαξαν την προτομή του αείμνηστου ποδοσφαιριστή Γιώργου Μητσιμπόνα από το Γήπεδο του Τυρνάβου πριν δυόμισι μήνες.

Οι προτομές αυτές από μπρούτζο (χαλκό) των τριών αρχαίων ποιητών (Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη) ήταν δωρεά του γνωστού καταξιωμένου Τυρναβίτη γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά, όπου το 2010 τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ανοικτού θεάτρου επί δημαρχίας του κ. Χρήστου Κιτσίδη.

via

Related posts

Read previous post:
ΜΠΑΛΑΦΑΣ:«Η ΛΕΣΒΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

Αδιανόητη δήλωση Μπαλάφα: Η Λέσβος δεν έχει πληγεί από το Μεταναστευτικό, δεν είχε ποτέ τουρισμό και οι κάτοικοι το έχουν...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr