Θεμιστοκλέους: Η τρίτη δόση εμβολίου δεν θα είναι υποχρεωτική

Vials of AstraZeneca's COVISHIELD, coronavirus disease (COVID-19) vaccine are seen before they are packaged inside a lab at Serum Institute of India, in Pune, India, November 30, 2020. Picture taken November 30, 2020. REUTERS/Francis Mascarenhas

Σε διευκρινίσεις για την τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 προχώρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ήδη έχουν κλειστεί περίπου 10.000 ραντεβού για αναμνηστική δόση, ενώ αύριο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει.

Δίνοντας το περίγραμμα των ανακοινώσεων, σημείωσε πως θα δοθεί σύσταση να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση οι πολίτες από ένα ηλικιακό όριο και πάνω, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για συγκεκριμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα οι υγειονομικοί.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως ανάμεσα στη δεύτερη και τρίτη δόση θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών και είπε κατηγορηματικά πως η τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική, αλλά θα υπάρχει απλά σύσταση.