Εμβόλιο: Η στιγμή που οι πρώτες δόσεις φτάνουν στην Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Στη χώρα μας έφτασαν οι πρώτες δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, το πρώτο φορτηγό με το εμβόλιο της Pfizer, που μεταφέρει τις πρώτες δόσεις των εμβολίων πέρασε από το τελωνείο του Προμαχώνα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Εκεί βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συντονίζει την όλη επιχείρηση.

Το φορτηγό κατευθύνεται προς τις αποθήκες όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια, υπό τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η τοποθεσία των χώρων αυτών παραμένει μυστική.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας), όπως έχει ήδη γίνει γνωστό.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υγείας και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές.

Την Κυριακή 27/12 θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το φορτίο με τα εμβόλια θα παραμείνει απόψε στην Βόρεια Ελλάδα και θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο για την Αττική συνοδεία περιπολικών. Τα εμβόλια θα μεταφερθούν σε αποθήκη.

Από εκεί θα γίνει η διανομή στις 4 άλλες μεγάλες αποθήκες και αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα, την οποία επισκέφθηκε και επιθεώρησε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Θα ακολουθήσει η διανομή τους στα κέντρα όπου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Διαβάστε επιπλέον για τον Κορονοϊό: