ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Πρέπει να χαμογελάμε που έχουμε δουλειά, και πληρωνόμαστε με 300€;;

Δεν φτάνει στα αφεντικά μας το ότι μας καταδικάζουν σε μια ζωή μίζερη

Δεν φτάνει στα αφεντικά μας το ότι μας καταδικάζουν σε μια ζωή μίζερη, πιεστική, με μισθούς πείνας και με το φόβο της απόλυσης ή της μη ανανέωσης καθημερινό, τώρα μας επιβάλουν και να είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό.

            Πρέπει να χαμογελάμε που έχουμε δουλειά, και πληρωνόμαστε με 300€, που επένδυσε η επιχείρηση για να μεγαλώσει τα κέρδη της, και που έχουμε καλές προσφορές. Πρέπει να χαμογελάμε γιατί οι εργοδότες μας μας κάνουν ψυχανάλυση και ακούν τα προβλήματά μας, και επειδή πληρωνόμαστε στην ώρα μας. Σε λίγο θα μας επιβάλουν να χαμογελάσουμε αν μας απολύσουν, αφού μας προσφέρουν την ευκαιρία για μια ακόμα μαγευτική περιπέτεια εργασιακής περιπλάνησης!!!

            Άρα:

  • Αν και δουλεύεις χωρίς ανάσα, από πόστο σε πόστο, με ρυθμούς που μπορούν να σε τρελάνουν
  • Αν και έχεις συνέχεια πάνω από το κεφάλι σου διευθυντάδες και προϊστάμενους να σου λένε «πιο γρήγορα»,
  • Αν και τα λεφτά δεν σου φτάνουν για να πληρώσεις τους λογαριασμούς στο σπίτι, για να βγεις μια βόλτα, για να πιείς ένα καφέ

Εσύ πρέπει να χαμογελάς, να είσαι χαρούμενος με τα λίγα, να μην  μιλάς, να είσαι υπάκουος και με χαμηλωμένο το κεφάλι.

Άλλωστε θα ελεγχθείς και θα αξιολογηθείς για το χαμόγελό σου από τα… λαγωνικά «μυστικούς επισκέπτες», που θα ρουφιανέυουν τους εργαζόμενους που δεν φοράνε χαμόγελο.

Και όλα αυτά είναι εντολές της περιφερειακής διευθύντριας λειτουργίας καταστημάτων, η οποία φιγουράρει στον κατάλογο ψηφισάντων ενός ψευτοσωματείου που έφτιαξαν τα αφεντικά μας, γεμάτο από διευθυντές, ώστε να μας πάρουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Συνάδελφοι, πρέπει να χαμογελάμε αλλά για άλλους λόγους!

Χαμογελάμε γιατί:

  • Είμαστε οι πολλοί, εμείς που παράγουμε, εμείς που γεμίζουμε τα ράφια, εμείς που δουλεύουμε τα καταστήματα. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα.
  • Δεν είμαστε μόνοι, εμείς και τα προβλήματά μας. Έχουμε τους συναδέλφους μας, που δουλεύουμε δίπλα- δίπλα, στο ίδιο μαγαζί, στα δίπλα καταστήματα, το σωματείο μας, που είναι φτιαγμένο από ανθρώπους σαν εμάς και όχι από διευθυντάδες και εργοδότες
  • Αν το πάρουμε απόφαση, αν καταλάβουμε πόση δύναμη έχουμε όταν είμαστε οργανωμένοι, μπορούμε να τα σαρώσουμε όλα, να εξασφαλίσουμε ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, και όχι τις ανάγκες της επιχείρησης, για περισσότερο κέρδος.

Να ξέρουν οι εργοδότες, να ξέρουν και οι ρουφιάνοι τους, τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων:

Όταν θα βλέπετε τους εμποροϋπάλληλους να χαμογελούν καλύτερα να φοβάστε!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ,

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here