Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα μπουν τα ποσά στους λογαριασμούς, ποιες οι προθεσμίες

Σειρά νέων ρυθμίσεων, μεταξύ αυτών και τις λεπτομέρειες για το επίδομα των 800 ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασαν τα 7 βασικά μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων, των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Εξέχουσα θέση στις εξαγγελίες είχε η έκτακτη ενίσχυση για τον Δεκέμβριο, που θα δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε λεπτομερώς στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, το επίδομα 800 ευρώ, εξηγώντας τι ισχύει για τις κλειστές και τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Επίδομα 800 ευρώ: Ημερομηνίες πληρωμών, προθεσμίες αιτήσεων

Ο κ. Βρούτσης είπε συγκεκριμένα ότι αναφορικά με το μέτρο των αναστολών για το μήνα Νοέμβριο, «η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ ξεκίνησε το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου»

Ειδικότερα, προσέθεσε, «εργοδότες και εργαζόμενοι στις κλειστές βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεις υποβάλουν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ τις υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 15/11 έως και 24/11 και η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους θα πραγματοποιηθεί από 27/11/2020 έως και 3/12/2020.»

Αντίστοιχα, «εργοδότες και εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020.

Επιδίωξη του Υπουργείου είναι η πληρωμή της αποζημίωσης αυτής στους εργαζόμενους, να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Διαβάστε επιπλέον: