Επίθεση με βιτριόλι: Όσα κατέθεσε ο 40χρονος – «Περιστασιακή ερωτική σχέση» με την κατηγορούμενη

Τον 40χρονο άντρα που φέρεται να διεκδικούσε η κατηγορούμενη εξέτασε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατ’ αντιπαρασταση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο άντρας που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα φέρεται να προκάλεσε τη ζήλια τής κατηγορουμένης όταν έκανε αίτημα φιλίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Ιωάννα.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο άντρας, είχε «μια χαλαρή φιλική σχέση που έγινε περιστασιακά ερωτική» με την 37χρονη κατηγορούμενη.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι πλην της ελάχιστης διαδικτυακής επαφής που είχε με τον 40χρονο, την οποία η ίδια διέκοψε μετά από παρέμβαση της Έφης, δεν υπήρχε ποτέ διά ζώσης επαφή μαζί του.

Ο 40χρονος ανέφερε ότι «δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια τής είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει.

Έτσι την είχα δει (σε social media) και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς». Ο μάρτυρας στην κατάθεση του είπε ότι δε θυμάται τον εαυτό του να επανέρχεται στη συζήτηση με την Ιωάννα.

«Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Θυμάμαι ότι ο 40χρονος επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα» ανέφερε η Ιωάννα.

Παράλληλα, για την κατηγορούμενη, ο άντρας κατέθεσε επίσης ότι «ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από τον Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά» είπε ο 40χρονος, αναφέροντας ότι γνωρίστηκαν με την Έφη σε κοινή παρέα.

«Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δε δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη» πρόσθεσε

Ο άντρας κατέθεσε πως άκουσε για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου πηγαίνοντας στη δουλειά του. «Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου».

  • Εισαγγελέας: Το 2018 βρίσκεστε σε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη; Την Παλιοσπύρου τη γνωρίζετε;
  • Μάρτυρας: Όχι, όχι.
  • Εισαγγελέας: Γιατί κάνατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αίτημα; Ποιος ήταν ο λόγος;
  • Μάρτυρας: Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος.
  • Εισαγγελέας: Μετά την αποδοχή μεσολάβησαν μεταξύ σας συνομιλίες;
  • Μάρτυρας: Ναι απλές συνομιλίες σχετικά με κάποιον συνεπωνυμό μου.
  • Εισαγγελέας: Το επόμενο διάστημα ήσασταν φίλοι ή σας είχε διαγράψει;
  • Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Δε βγαίνει κάποια ειδοποίηση. Πρέπει να μπω εγώ στη σελίδα της για να δω αν με έχει διαγράψει κάποιος. Σχετικά με τη διαγραφή μου από τους φίλους της, μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που ενδιαφέρεται για μένα. Της εξήγησα ότι δεν είμαι σε σχέση, μετά εκείνη μου είπε για κάποιον συνεπώνυμό μου και θεώρησα ότι κάπου εκεί έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ