-Βασίλη γιατί την Τσικνοπέμπτη θα λείπει ο Δεσπότης; -Μήπως γιατί δεν θέλει να ακούσει τον FY.

Για τα εργοστάσια της ΕΒΖ ενοίκιο 400.000 Ευρώ

Για τα εργοστάσια της ΕΒΖ ενοίκιο 400.000 Ευρώ

Πλειοδοτικό διαγωνισμό με αντικείμενο τη βραχυχρόνια μίσθωση των εργοστασίων της στο Πλατύ και στις Σέρρες προκειμένου να απορροφηθεί η φετινή παραγωγή τεύτλων, προκήρυξε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Το ελάχιστο μίσθιο ανά εγκατάσταση έχει ορισθεί, στις 200.000 ευρώ σε ετήσια βάση, δηλαδή κατ’ ελάχιστο 400.00 ευρώ για τις δύο μονάδες.

Η σύμβαση της μίσθωσης θα είναι για χρονικό διάστημα 28 μηνών.

Για τη λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων εκτιμάται ότι θα χρειασθούν 300 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που θα προσληφθούν από την ανάδοχο εταιρεία και 200 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για τη διάρκεια της καμπάνιας.

Η ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα υπομίσθωσης των εργοστασίων σε τρίτη εταιρεία για την επεξεργασία της φετινής παραγωγής τεύτλων.

Επίσης διατηρεί το δικαίωμα να αναθέσει την εκτέλεση εργασιών επισκευής και κατασκευών και σε εξωτερικά συνεργεία-αντιπροσωπείες.

Άτυπο ενδιαφέρον για την ενοικίαση των δύο μονάδων της ΕΒΖ έχουν εκδηλώσει η Royal Sugar ABEE και η Hellenic Agri Group SA.

Τσιμουδιά για το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας 

Όπως είναι γνωστό, η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο κύριος πιστωτής της πτωχευμένης ΕΒΖ με τα χρέη να φτάνουν συνολικά τα 220 εκατ. ευρώ και να μην φαίνεται καμιά ελπίδα διάσωσης της. 

Τόσο ο Πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργος Χαντζηνικολάου όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, καθώς και τα άλλα στελέχη που τους συνόδευαν χθες στην Αλεξανδρούπολη δεν ανέφεραν το παραμικρό για το εργοστάσιο της Ορεστιάδας και το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια.

Όλα αυτά μάλιστα, την στιγμή που  ειδικά για τη Θράκη ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια περιοχή σημαντική για την Τράπεζα Πειραιώς, αφενός διότι κατέχει μερίδιο 40% της αγοράς και αφετέρου διότι στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης τόσο ο αγροτικός τομέας, όσο και η μεταποίηση εμφανίζουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και ισχυρές προοπτικές.

Λύνεται το πρόβλημα με τους τευτλοπαραγωγούς 

Λύνεται εντός των ημερών το θέμα της απορρόφησης της τευτλοπαραγωγής στον νομό Λάρισας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός είχε επικοινωνία για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη.

Και απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι οι τευτλοπαραγωγοί θα μπορέσουν να διαθέσουν κανονικά την παραγωγή τους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και να πληρωθούν.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο Σύλλογος Τευτλοπαραγωγών ν. Λάρισας είχε επισκεφτεί τον κ. Αγοραστό και τον είχε ενημερώσει για την εμπλοκή που είχε προκύψει με τη διάθεση της παραγωγής τους.

Στο πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας, οι παραγωγοί του νομού που καλλιέργησαν και συγκομίζουν τη σοδειά τους εντός του Οκτωβρίου, βρέθηκαν υπό τον φόβο ότι αυτή θα μείνει αδιάθετη, αφού το Εργοστάσιο Ζάχαρης κινδύνευε να μην ανοίξει.

«Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια.

Το αρμόδια Υπουργεία κατέβαλαν σοβαρή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν εκκρεμότητες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα λύθηκε» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.


Exit mobile version