Φωτιά στη Μόρια: Πέντε συλλήψεις για εμπρησμό

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τη φωτιά της περασμένης Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου.

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν οι εμπρηστές του ΚΥΤ Μόριας και έγιναν συλλήψεις. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένας αλλοδαπός. 

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

«Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό».

Η είδηση έρχεται μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πάντως, τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζουν την έρευνα για τα μηνύματα που διακινήθηκαν σε κλειστές ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης για την δολοφονία Μακρή: