Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη η 5η Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού» από τον Ο.Η.Ε., η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί νομοθετικά στην Ελλάδα (Ν.4029/11, αρθ.24,παρ.3) ως εορτή της «Ημέρας του Εθελοντή Πυροσβέστη»

 Οι 2.000 Εθελοντές Πυροσβέστες, γυναίκες και άνδρες, που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, έχοντας εκτελέσει πάνω από 1.600.000 οκτάωρες βάρδιες, αναδεικνύουν για πάνω από 20 χρόνια με το έργο τους, την πιο υγιή μορφή της αυταπάρνησης, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια και αγάπη προς τον Συμπολίτη, ιδιαίτερα σήμερα που την πατρίδα μας συνεχίζει να ταλανίζει μεγάλη κρίση αρχών, αξιών και οικονομικών συνθηκών.

 Και όμως, αυτή η αυξανομένη δυναμική φαίνεται πως δύσκολα γίνεται αντιληπτή από την Πολιτεία, διότι αντίθετα, μέχρι και σήμερα, δεν έχει διαθέσει ως οφείλει στους εθελοντές πυροσβέστες τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, αναγκάζοντας τον Εθελοντή να επιβαρύνεται με το κόστος της απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού κάτι που μοιάζει περισσότερο με τιμωρία παρά με επιβράβευση για την προσφορά του.

 Έτσι, για ακόμη μία φορά επαφιόμαστε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ευελπιστούμε σε δωρεές που θα έρθουν να καλύψουν το κενό που αφήνει το κράτος στον τομέα αυτό.

Οι Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες δεν αξιώνουν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα, αυτά που για τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό είναι δεδομένα εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη

 Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ζητά την στήριξη όλων των φορέων αλλά και των ιδιωτών με μοναδικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, των συμπολιτών αλλά και της ιδίας τις κοινωνίας που καθημερινά δοκιμάζεται.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους

 Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν τον θεσμό, τους συναδέλφους αλλά και την Ένωσής μας, βλέποντας στο πρόσωπό τους έναν ανιδιοτελή αγωνιστή και εκφραστή του εθελοντισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here