Καϊτετζίδης: “Ευοσμοκεντρική” αντίληψη στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Ευστάθιος Καϊτετζίδης, πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού και νυν δημοτικός σύμβουλος, Κορδελιού – Ευόσμου στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο πριν από λίγους μήνες, όπου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηβρέττας χαρακτήρισε τους Κορδελιώτες, μουσαφίρηδες, ο κ. Καϊτετζίδης πρότεινε «βελούδινο διαζύγιο».

Τους θεωρούν μουσαφίρηδες στον Εύοσμο

«Ο μουσαφίρης είναι ανεκτός την πρώτη μέρα, την δεύτερη, τον πρώτο μήνα, μετά γίνεται βαρετός.

Γι’ αυτό εγώ σας προτείνω να κάνουμε ένα βελούδινο διαζύγιο, δεν χρειάζεται να μαλώσουμε.

 Να γυρίσουμε εμείς πίσω στο δήμο που εμείς θεωρούμε ότι ήταν μια χαρά και νοικοκυρεμένος», είπε ο κ. Καϊτετζίδης, μεταφέροντας τη στιχομυθία μέσα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μόλις τον Ιανουάριο του 2020.

Αυτό που οδήγησε στην δήλωση αυτή του πρώην δημάρχου ήταν, όπως δήλωσε, το γεγονός πως κανείς από τους παρευρισκόμενους, δεν αντέδρασε στα όσα είπε ο κ. Χατζηβρέττας.

Θα ξεκινήσω συλλογή υπογραφών για απόσχιση του Ελευθερίου Κορδελιού από τον δήμο

«Θα ξεκινήσω συλλογή υπογραφών, -δεν έχω αυταπάτες- θέλω να είμαι ειλικρινής και με τους πολίτες και με τον κόσμο που μας ακούει.

Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Η πολιτεία έχει βγει κερδισμένη από τη συνένωση των δήμων.

Οι πολίτες έχουν βγει χαμένοι. Αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε.

«Αυτό κάποιος πρέπει να το ξεκινήσει και κάποιος πρέπει να το ολοκληρώσει. Θεωρώ αποστολή μου στα 65 χρόνια μου πλέον που δεν έχω να δώσω πολλά στην περιοχή του Ελευθερίου Κορδελιού, αυτό το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ξεκινήσω αυτή τη διαδικασία και το υπόσχομαι ότι θα ξεκινήσω να το κάνω».

Σε αυτόν τον δήμο έχουν γίνει τεράστια σφάλματα

Υπάρχει μια πάγια κατάσταση υποβάθμισης και απομόνωσης του Κορδελιού, από τον Εύοσμο, μιλώντας για μια Ευοσμοκεντρική αντίληψη που κυριαρχεί στο δήμο, τόνισε ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού.

«Σε αυτόν τον δήμο έχουν γίνει τεράστια σφάλματα, τεράστια λάθη, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Ξαφνικά βρέθηκε η συνένωση του Κορδελιού με τον Εύοσμο, εγώ αυτή τη στιγμή που ζώ την κατάσταση μέσα από το δημοτικό συμβούλιο και αυτό ακριβώς επεδίωκα και γι΄αυτό και μετά από 20 χρόνια ξαναέθεσα υποψηφιότητα.

Ο μόνος στόχος δικός μου, δεν έχω καμία φιλοδοξία ούτε  καμιά καριέρα προσπαθώ να  φτιάξω, ήταν να υπερασπίσω τα δικαιώματα της περιοχής του ελευθερίου Κορδελιού, έναντι μιας αδηφάγου αντίληψης που διακατέχεται το δημοτικό συμβούλιο, της περιοχής του Ευόσμου».

Το σήριαλ με το υπόγειο πάρκινγκ

«Βουλιάζει» στην αδιαφορία το Κορδελιό

Ως παράδειγμα αυτής της διαχρονικής υποβάθμισης, ο κ. Καϊτετζίδης, ανέφερε την κατάσταση που επικρατεί στα πάρκα της περιοχής αλλά και στον σκουπιδότοπο στο υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας.

Μάλιστα ο κ. Καϊτετζίδης, τόνισε ότι πρόκειται  από την αρχή για το πρώτο έργο το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΤΕΡΠΣ το 1997.

«Είναι ένα έργο το οποίο είχαμε πετύχει εμείς, τα χρήματα τα πήραμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι τα χρήματα που πληρώνουν οι άδειες των οικοδομών όταν δεν έχουν εξασφαλίσει στάθμευση για τους ενοίκους της οικοδομής.

Το ζητήσαμε ως αυτοδιοίκηση και το κάναμε το έργο και δεν είναι το μόνο πάρκινγκ. Ενοποιήσαμε τρεις μεγάλους ακάλυπτους χώρους και δημιουργήθηκε ένα παρκιγνκ 82 θέσεων και αποσυμφορήθηκαν οι οδοί Στυλιανού Ζερβίδη, Ανδρέα Παπανδρέου και ένα κομμάτι της οδού Κατσαντώνη.

Δημιουργήθηκε πάρκινγκ για τα οχήματα του δήμου και δημιουργήθηκαν 8 νέα περιφερειακά πάρκινγκ από 6 -10 θέσεις στάθμευσης στις γειτονιές».

Το συγκεκριμένο υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων λειτούργησε μέχρι το 2009 επι θητείας Καϊτετζίδη και εν συνεχεία επι θητείας Λαφαζανίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Καϊτετζίδη το πολέμησε.

Τέλος ο κ. Καϊτετζίδης τόνισε ότι η άμμος στα πάρκα και τις παιδικές χαρές που παίζουν παιδιά έχει να αλλαχθεί πάνω από δεκαετία, ενώ θα πρέπει να αλλάζει κάθε χρόνο.

Ακούστε τι είπε ο κ. Καϊτετζίδης στον Flash 99.4

Από το σάιτ politik.gr

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here