ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗΝ LEROY MERLIN ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΛΥΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ!

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗΝ LEROY MERLIN ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΛΥΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ!

Καταγγελία για τη Leroy Merlin: Απέλυσαν υπάλληλο όταν τους είπε ότι πάσχει από σκλήρυνση

Σύμφωνα με την καταγγελία η εταιρεία απέλυσε υπάλληλο που εργαζόταν μια δεκαετία στην επιχείρηση Leroy Merlin με νομότυπο μεν τρόπο αλλά λίγες μέρες μετά αφότου ενημέρωσε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διαβάστε την καταγγελία:

Την απέλυσαν μόλις έμαθαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας! Η εργοδοσία της Leroy Merlin, φανέρωσε το αδίστακτο πρόσωπο των αφεντικών.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, εργαζόταν επί δέκα χρόνια στην επιχείρηση. Δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα απόλυσης της, μέχρι τη στιγμή που οι εργοδότες έμαθαν για το πρόβλημα υγείας της.

Η αιτιολογία της απόλυσης ντύθηκε με …νομιμότητα. «Μειωμένη απόδοση» αποφάνθηκαν τα αφεντικά. Ξαφνικά η εργαζόμενη δεν …έκανε για την επιχείρηση. Έπαψε προφανώς να …αποδίδει μόλις γνωστοποίησε την ασθένειας της.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, μαζί με σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρεωτικής αντέδρασαν άμεσα. Προχώρησαν αρχικά σε προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της εταιρείας στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου, όπου ζήτησαν ανάκληση της απόλυσης.

Σήμερα Παρασκευή προχώρησαν σε νέα παρέμβαση, αυτή την φορά στο κατάστημα της Leroy Merlin στην οδό Πειραιώς. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου μαζί με τα συνδικάτα Εμποροϋπαλλήλων Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρεωτικής).

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενης, στην οποία προέβη η εργοδοσία στο κατάστημα του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου.

Οι συνδικαλιστές μάλιστα κατήγγειλαν ότι οι εργοδοσία δεν δέχεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Μήπως το υπουργείο Εργασίας και η κ. Αχτσιόγλου που διατυμπανίζουν τις παρεμβάσεις τους, δήθεν υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, θα έπρεπε να πάρουν θέση; Η απόλυση μιας άρρωστης εργαζόμενης με τη δικαιολογία της «μειωμένης απόδοσης» λίγες μέρες μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος υγείας της, είναι για το υπουργείο Εργασίας «νόμιμη»; Η άρνηση της εργοδοσίας να συναντηθεί με τους συνδικαλιστές του κλάδου μήπως θα έπρεπε να θορυβήσει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας; Τα ερωτήματα ρητορικά. Οι πολιτικές ευθύνες όμως υπάρχουν. Η ασυδοσία της εργοδοσίας των Leroy Merlin, ακόμα και αν όλο το νομικό πλαίσιο είναι με το μέρος της, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει στο απυρόβλητο το υπουργείο Εργασίας.

Την απάντηση είναι σίγουρο ότι θα την δώσουν οι εργαζόμενοι προς πάσα κατεύθυνση…

via

 

Related posts

Read previous post:
ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΤΗΝΟΣ!

Καλύτερος Προορισμός Εμπειρίας στην Ελλάδα για το 2018 η Τήνος Υποψήφιοι στην κατηγορία ήταν επίσης τα Χανιά, η Κάλυμνος η...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr