Χωρίς τεστ Covid-19 στο Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Παράταξη Γιαννούλη: Δεν πραγματοποιούνται τεστ COVID-19 στις εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Μακεδονίας

Ναι, είναι αλήθεια!

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού , οι οποίες πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο « Αλέξανδρος» , είναι covid free, αφού δεν πραγματοποιούνται τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.  

Μπαίνουν και βγαίνουν στον κινηματογράφο μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, φωτιστές, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί, κάμερες, ντελιβεράδες …

Επιπλέον, παρευρίσκεται και το προσωπικό του κινηματογράφου.

Όλοι από μία είσοδο, η οποία είναι και έξοδος. «Υπάρχει και ένα θερμόμετρο και αντισηπτικά» υποστηρίζει η διοίκηση του Κέντρου. Δηλαδή  με αυτά τα υλικά τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο; 

Πριν από λίγες μέρες το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ Μακεδονίας φιλοξένησε στη Ροτόντα γνωστό συνθέτη, ένα κουαρτέτο, μία σοπράνο, 16μελή χορωδία, σκηνοθέτες, τεχνικούς που βιντεοσκόπησαν την παρουσίαση, φωτιστές  και μια σειρά από άλλα βοηθητικά πρόσωπα.

Ούτε εκεί έγιναν τεστ; 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πρόσφατα καταφάνηκε η έλλειψη μέτρων υγειονομικής προστασίας στις εκδηλώσεις αυτές.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τη διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού να δείξουν τη σοβαρότητα  που απαιτούν οι περιστάσεις και να δαπανήσουν τα ανάλογα ποσά για τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στον «Αλέξανδρο». 

Και ας σταματήσουν να δαπανούν χρήματα των πολιτών της Περιφέρειας δεξιά και αριστερά, σε σνακς, καφέδες, γεύματα, λαμπάκια, σούσι και άλλου είδους γκλαμουριές.

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού- στην παρούσα συγκυρία- έχουν ανάγκη από οικονομική στήριξη.

Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση είναι η προστασία της υγείας τους στις  επαγγελματικές  τους δράσεις.   

Διαβάστε επιπλέον: