«ΚΟΛΑΣΗ» ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΥΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΡΟΜΑ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΟΔΗΓΟ – ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Οι Ρομά κατέλαβαν ξανά το οδόστρωμα – Έκλεψαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα από τον άτυχο οδηγό – Πυροβολισμοί ακούγονταν από τον καταυλισμό

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους Ρομά στο Πυρί Βοιωτίας, καθώς βγήκαν εκ νέου στο δρόμο και εκτός από τους οδηγούς πετροβολούσαν και τα περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τον καταυλισμό ακούγονταν πυροβολισμοί.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες η γέφυρα του Πυρίου με πάνω από 20 άτομα ρομά να πετροβολούν αρχικά διερχόμενα αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα περιπολικά της αστυνομίας.

Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 15:45 όταν δεκάδες νεαροί κυρίως ρομά προερχόμενοι από τον παρακείμενο καταυλισμό, κατέλαβαν το οδόστρωμα εμποδίζοντας την κυκλοφορία, ενώ με πέτρες κι άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν σε βάρος διερχόμενων οχημάτων.

Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν διαπληκτισμοί, οι περισσότεροι όμως οδηγοί εγκατέλειψαν έντρομοι το σημείο με υλικές ζημιές στα οχήματά τους. Σε μία περίπτωση όμως οι ρομά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητο και να κατεβάσουν με τη βία τον οδηγό τον οποίο και λήστεψαν αφαιρώντας του το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον άτυχο άνδρα αφαίρεσαν το σημαντικό ποσό των 2.800 ευρώ.

Με την εμφάνιση της αστυνομίας, που ειδοποιήθηκε από τα προηγούμενα θύματά τους, ξεκίνησε πετροπόλεμος από τον οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο περιπολικά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός.

Το πλέον ανησυχητικό στην υπόθεση ήταν ότι την ίδια ώρα από τον καταυλισμό ακουγόντουσαν πυροβολισμοί προφανώς για να αποτρέψουν την είσοδο αστυνομικών στο γκέτο τους.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σημείο (γέφυρα) έχει χρησιμοποιηθεί ως ενέδρα σε ανυποψίαστους οδηγούς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχοτυν τραυματιστεί και άτομα πέρα από τις καταγεγραμμένες κλοπές και ληστείες!

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θηβών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here