Κρήτη: Μάγειρας κατήγγειλε ότι ο εργοδότης του τον έπιασε στο ξύλο – Ανακοίνωση από το Σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών

Ξυλοδαρμό από το αφεντικό του κατήγγειλε μάγειρας στο Ηράκλειο Κρήτης και προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας. 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ το Σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών και Λοιπού προσωπικού κουζίνας ζητά από τις αρχές να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος.

«Το Σωματείο στέκεται και στηρίζει τον εν λόγω εργαζόμενο αλλά και κάθε εργαζόμενο που υφίσταται τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας και απαιτούμε να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος.

Η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και αναμένουμε να προχωρήσουν τα δέοντα« σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

«Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σωματικές είτε ψυχολογικές στον εργαζόμενο, οι οποίες δεν είναι διόλου απίθανο να είναι θανάσιμες.

Αποτελεί πάγια ανάγκη το κλίμα στους χώρους εργασίας να διαπνέεται υπό το πρίσμα συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, συναδελφικότητας, σεβασμού και σοβαρότητας.

Σίγουρα, τέτοιες ενέργειες δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης για το θρίλερ στη Λευκάδα: