Λεοντάρης: «Είμαστε σε πολυχωρικό – υβριδικό “πόλεμο” με Τουρκία»

«Να αναθεωρήσουμε την αντιμετώπιση του fair play, ας δεχτούμε και μια κίτρινη κάρτα και ας μην προσπαθούμε να είμαστε ευχάριστοι με όλους».

Αυτή πρέπει να είναι η πολιτική της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, τ. Διοικητή Εθνικής Φρουράς Κύπρου, ο οποίος μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Αναφερόμενος στη μορφή που έχει σήμερα αυτός ο ιδιότυπος πόλεμος, ο κ. Λεοντάρης τόνισε ότι πρόκειται για «πολυχωρικό και υβριδικό πόλεμο και όχι όπως τον ξέρουμε με μάχες σώμα με σώμα».

Στον Έβρο η επιτυχία είναι πραγματικότητα, δεν είναι εντυπώσεις

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κρίση στον Έβρο, ο στρατηγός δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα, να προκαλέσει φθορά της χώρας και του κράτους και η επιτυχία των ελληνικών δυνάμεων στις Καστανιές δεν είναι εντυπώσεις αλλά πραγματικότητα.

Ο κ. Λεοντάρης ανέφερε ότι η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας που έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 70 δεν έχει σταματήσει.

Θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Λεοντάρη να προχωρήσουμε σε κινήσεις όπως η επέκταση των χωρικών υδάτων και ο καθορισμός της ΑΟΖ, όπου φαίνεται ότι η Τουρκία, είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς.

Όπλο μας είναι η ψήφος μας

«Καλύτερα θα ήταν να κάνουμε ενέργειες εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων», ανέφερε ο στρατηγός.  

«Έχουμε τα όπλα, που μας δίνει η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που είναι η ψήφος μας και το βέτο», επαναλαμβάνοντας ότι «μπορούμε και να πάρουμε μια κίτρινη κάρτα και να μην είμαστε αρεστοί σε όλους».

Αναβολή άσκησης λόγω κορονοϊού

Σχετικά με την αναβολή της αεροναυτικής άσκησης με αφορμή τον κορονοϊό, τόνισε πως αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς είναι η οδηγία που έδωσαν οι επιστήμονες και σε παρόμοιες ενέργειες προχώρησαν και διοικήσεις άλλων κρατών, όπως και η Τουρκία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Λεοντάρη στον Flash 99.4

Από το σάιτ politik.gr

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here