Λέσβος: Ξεκίνησε η εγκατάσταση των προσφύγων στον νέο καταυλισμό – Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Άρχισαν να εισέρχονται το απόγευμα του Σαββάτου οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής στο Καρά Τεπέ, αφού καταγραφούν και υποβληθούν σε rapid test για την covid-19.

Ξεκίνησαν να μπαίνουν στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, οι πρώτοι πυρόπληκτοι από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας.

Οι πρώτοι 40 οδηγήθηκαν στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί στο σύνολο τους. Ακολούθησε καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=385995985729980

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό εντοπίσθηκε πριν από λίγο το πρώτο θετικό κρούσμα. Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά.

Και τα οποία μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ.

Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα αυτοί οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

Διαβάστε επίσης για την Λέσβο: