ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ!

Μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη – Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Τεράστια κινητοποίηση: Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα – Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα – Πληροφορίες για ζημιές σε σπίτια στον οικισμό Γαλήνη, κοντά στην Κινέττα – Οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλη την Αττική

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέττας, στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή στο πευκοδάσος.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, ενώ  η φωτιά, που κατευθύνεται προς το βουνό, βρίσκεται κοντά στον οικισμό Γαλήνη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο οι άνεμοι είναι ισχυροί και περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε ενίσχυση των δυνάμεων, με αποτέλεσμα στην περιοχή να επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται δύο καινούρια καναντέρ CL-415 και ένα CL-215 καθώς και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, από τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει δύο ακόμη καναντέρ CL-415, που θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

via

 

 

Related posts

Read previous post:
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!

Το μεγαλύτερο «Ματωμένο Φεγγάρι» του 21ου αιώνα θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη NASA το...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr