ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ Η ΔΕΗ ΓΙΑ 4,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Η εταιρεία έχει αρνητικά κεφαλαία

Τον ισολογισμό για την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας ηλεκτρισμού στα Σκόπια από την ΔΕΗ -που μέχρι τώρα έχει αρνηθεί η κυβέρνηση να δώσει στην Βουλή- φέρνει την Τρίτη στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ.

Η εταιρεία του αντιπροέδρου και στενού φίλου του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ που εξαγοράστηκε από την ΔΕΗ, έχει αρνητικά κεφαλαία, σύμφωνα με τον ισολογισμό της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, ενώ έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου.

Παράλληλα, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας είναι αρνητικός, και ενώ έχει γράψει ζημιές για το 2017 η ΔΕΗ την εξαγοράζει δύο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του είχε πει ότι την εξαγορά την ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της ΔΕΗ ότι δέχθηκε εισήγηση από τις υπηρεσίες ενώ έως και σήμερα δεν έχει απαντηθεί γιατί τα χρήματα κατέληξαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ανγκιούσεφ, και όχι στον όμιλο που υπάγονταν η EDS.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here