Μυτιλήνη: Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν με εισιτήρια για να αναχωρήσουν προς Πειραιά

Τους στάματησε το Λιμενικό καθώς δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα – Fake news έστειλαν νωρίτερα εκατοντάδες μετανάστες από τη Μόρια στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Η Τουρκία εξακολουθεί να παροτρύνει μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα

Έκρυθμο παραμένει το σκηνικό στη Μυτιλήνη, με τις αφίξεις μεταναστών να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και την Άγκυρα να δυναμιτίζει το κλίμα με τη διασπορά fake news.

Τη στήριξή της στη χώρα μας εκφράζει η ΕΕ, η οποία διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία για το Μεταναστευτικό.

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Λέσβος, με τους κατοίκους να είναι εξοργισμένοι από τις χαοτικές εικόνες στο νησί.

Τη στιγμή που fake news έστειλαν εκατοντάδες μετανάστες από τη Μόρια στο λιμάνι, με εισιτήρια στα χέρια αλλα χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα βρέθηκαν δεκάδες μετανάστες απο τον καταυλισμό.

Άγνωστο πώς τα προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια οι μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να φύγουν με το πλοίο «Σάμος» προς Πειραιά.

Χαρακτηριστικό ειναι περιστατικό με ζευγάρι πουπροσπάθησε να μπει στο πλοίο αλλα οταν οι λιμενικοί ζήτησαν τα απαιτούμενα έγγραφα εκείνοι δεν ειχαν τι να απαντήσουν και έτσι τους σταμάτησαν.

ticket-1
ticket-2
ticket-3
ticket-4
ticket-5

Εκατοντάδες  μετανάστες από το Hot-spot της Μόριας βρίσκονται αυτή την ώρα στο λιμάνι του νησιού και περιμένουν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση αφού είχαν δεχθεί μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα από αποστολείς που τους έλεγαν να κατευθυνθούν στο λιμάνι όπου τους περίμεναν πλοία για την Αθήνα.

Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να επιστρέφουν σταδιακά στον προσφυγικό καταυλισμό με λεωφορεία της γραμμής.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη και την Πέμπτη για λόγους ασφαλείας

Στο μεταξύ, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Ύστερα από αίτημα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και λόγω των έκτακτων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στις Κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας (που βρίσκονται πλησίον του ΚΥΤ Μόριας).

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών να παραμείνουν κλειστά Τετάρτη 4/3/2020 και Πέμπτη 5/3/2020 τα παρακάτω σχολεία:

1.- Νηπιαγωγείο Παναγιούδας

2.- Δημοτικό Παναγιούδας

3.- Νηπιαγωγείο Μόριας

4.- Δημοτικό Μόριας και

5.- Γυμνάσιο Μόριας»

IMG_6192

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here