Έφτασε ο «στρατός των αρνητών»: Εισβάλλουν στα νοσοκομεία για να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών

Ομάδες αρνητών εισβάλλουν στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μπλοκάρουν διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλουν εφόδους οργανωμένων ομάδων αντειμβολιαστών μέσα στα νοσοκομεία για να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών, ενώ αναφέρθηκε και η περίπτωση που γιος αρνήθηκε την ταφή της μητέρας του, γιατί δεν πίστευε ότι έφυγε χτυπημένη από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί εισαγγελική εντολή για την ταφή.

«Δεν μας φτάνει η κούραση μας, η εξάντληση, έχουμε τώρα και τους αρνητές κορωνοϊού να τραμπουκίζουν σε βάρος μας. Πολλές φορές έχουμε δεχτεί επιθέσεις, έχουμε φάει ξύλο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, σε κλινικές, μπουκάρουν και προσπαθούν να πάρουν τους δικούς τους ανθρώπους με τη βία νομίζοντας ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακος.

Οι ομάδες αρνητών έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος γιατρών και νοσηλευτών

«Πρόκειται για οργανωμένες ομάδες αντιδιασωληνωτών. Έχουμε επισημάνει το θέμα στο υπουργείο Υγείας και δυστυχώς μας έχουν αγνοήσει. Όλους αυτούς τους μήνες υπάρχει κλιμάκωση του φαινομένου, καθώς έχουν γίνει εισβολές σε αρκετά νοσοκομεία. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται γνωστά ούτε στις νοσοκομειακές διοικήσεις», επεσήμανε στην Real News, ο γγ της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Ενδεικτικά, στις 28 Αυγούστου, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, 25 άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο και τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να μπουν μέσα στην πνευμονολογική κλινική, λέγοντας πως είναι θεματοφύλακες του Συντάγματος και ζητούσαν να μην διασωληνωθεί μια ασθενής, με το περιστατικό να λήγει με την παρέμβαση της αστυνομίας.

«Είναι ορισμένοι συνάδελφοι που δεν δέχονται το εμβόλιο και είναι αρνητές και έχουν βγει σε αναστολή μάλιστα οι οποίοι έχουν κάνει συγκεντρώσεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου και με τη βοήθεια ή την ανοχή να το πω καλύτερα υπαλλήλων που βρίσκονται στην πύλη, που εργάζονται στους σεκιούριτι, τους έχουν αφήσει, έχουν μπει στα γραφεία της διοίκησης έχουν κάνει εισβολή, έχουν κάνει διαμαρτυρία και έχουν κάνει και άσχημα πράγματα», σημειώνει ο νοσηλευτής νοσοκομείου Παπανικολάου, Γιώργος Μπαλιοζόγλου.