ΠΚΜ: Παραδόθηκε στην Πυροσβεστική αντιπλημμυρικός εξοπλισμός

Εξοπλισμό για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων παρέδωσε στη 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο εξοπλισμός χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Flood Protection», που είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα του Interreg «Ελλάδα – Βουλγαρία» και στο οποίο συμμετέχει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όπως έχουμε δεσμευτεί, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε σταθερά και πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή. Στηρίζουμε όλους εκείνους, που έχουν κάνει αποστολή της ζωής τους να προστατεύουν τους συμπολίτες μας, γιατί για εμάς η ασφάλεια και η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος, ήταν και παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητές μας. Και αυτό το έχουμε αποδείξει όχι με λόγια, αλλά με πράξεις σε κάθε μας βήμα» τόνισε αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Και πρόσθεσε:

«Στηρίξαμε την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό. Παραδώσαμε νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ. Ενισχύσαμε την Πυροσβεστική, με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα.

Αλλά και τους προηγούμενους μήνες, μέσα στην υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού παραδώσαμε περισσότερους από 35 τόνους υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας στις γυναίκες και τους άντρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, παραδώσαμε 24 νέες Ειδικές Κλίνες Εντατικής Θεραπείας, στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με τους οποίους αναβαθμίζουμε με σύγχρονο εξοπλισμό, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέλουμε οι συμπολίτες μας να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ό,τι είναι απαραίτητο, για να το πετύχουμε».

«Σταθερά υπέρ της πρόληψης»

Επίσης ο Απ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι, «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην πρόληψη.

Και για την αντιπλημμυρική προστασία και για την αντιπυρική προστασία.

Πάντα όμως είμαστε έτοιμοι, να παρέμβουμε, όταν και όποτε χρειάζεται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται τα φαινόμενα».

Ο εξοπλισμός που παρέδωσε σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας περιλαμβάνει είδη ειδικής ένδυσης και υπόδησης των πυροσβεστών, αλλά και μια εξωλέμβια μηχανή, στολές κατάδυσης για διάσωση σε πλημμύρες, ρυθμιστές πλευστότητας δυτών, ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό για δέκα διασώστες σε ορμητικά νερά, καθώς και ένα τρισδιάστατο σύστημα έρευνας βυθού.

«Παραδίδουμε νέο σύγχρονο εξοπλισμό στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εκφράζοντας την κοινωνία στο σύνολό της, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΜΑΚ, για το σπουδαίο έργο τους, για το γεγονός ότι βάζουν πάνω και πρώτα απ’ όλα τη ζωή των συνανθρώπων μας, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο.

Σας ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που με μεγάλη αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα καθήκοντος, φτάνουν πολλές φορές να διακινδυνεύουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, για να κρατήσουν όλους τους άλλους ασφαλείς.

Πραγματικά νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά σας, στην κοινωνία και τον τόπο μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας κατά την παράδοση του εξοπλισμού.

«Διαγωνισμός για προμήθεια υλικών στο Πυροσβεστικό Σώμα»

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια επιπλέον υλικών για το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να είναι πλήρως εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων επιπτώσεων από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνεται η προμήθεια φορητών γεννητριών, εκατοντάδων αντλιών, κουτιών και θυρίδων φύλαξης εξοπλισμού.

«Το επόμενο διάστημα, πάντα με χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε στο πλαίσιο του έργου ‘Flood Protection’, που είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προμηθεύσει το Πυροσβεστικό Σώμα, με 200 αντλίες για την αποστράγγιση υδάτων, 12 ειδικές κούτες μεταφοράς εξοπλισμού καθώς και δυο φορητές ηλεκτρικές γεννήτριες.

Θέλω να το γνωρίζετε, θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε, για την ενίσχυση του έργου σας, και την ατομική προστασίας σας», δήλωσε στους πυροσβέστες ο κ. Τζιτζικώστας.

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για τον Μιλτιάδη: