Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν: Παράταση στις ενεργείς συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού έως 31/10/2021

Ερώτηση προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ και τον  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ απευθύνει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνονται οι ενεργείς συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού έως 31/10/2021. Η εν λόγω διάταξη δεν καλύπτει τους συναδέλφους που οι συμβάσεις έληξαν ήδη από 30 Σεπτέμβρη 2020 παρ’ ότι στο Δελτίο Τύπου προαναγγείλατε την αναδρομικότητα της διάταξης.

Επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται ρητώς στην εν λόγω ρύθμιση το Επικουρικό προσωπικό που συμμετείχε στην προκήρυξη 2Κ με αυξημένη μοριοδότηση, βρίσκεται εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων και απολύονται με την έκδοση του ΦΕΚ των διοριστέων το οποίο θα είναι σε πρωθύστερο χρόνο από 31/10/2021 (άρθρο 230 του Ν. 4610/2019).

Ως εκ τούτω στην εν λόγω διάταξη θα πρέπει να συμπεριληφθεί η κατάργηση του άρθρου 230 του Ν. 4610/2019 που προβλέπει το παραπάνω.

Επίσης θα πρέπει να αποσταλεί οδηγία από το Υπουργείο Υγείας στις Διοικήσεις των Μονάδων να συνεχίσουν να απασχολούν το Επικουρικό προσωπικό που έληξε η σύμβασή τους, αφού ο νόμος θα συμπεριλαμβάνει την αναδρομικότητα.

Θεωρούμε θετική την παράταση για ένα χρόνο των συμβάσεων όλων των Επικουρικών υπαλλήλων.

Διεκδικούμε όμως να σταματήσει η ομηρία και να μονιμοποιηθεί το σύνολο των εκτάκτων υπαλλήλων στη Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε επίσης για την Αχαΐα: