26/04/2024
11.5 C
Serres

Πώς θα είναι ασφαλείς οι έφηβοι στα social media

Array

Πρόσφατα, η Meta ανακοίνωσε μια νέα πολιτική απορρήτου που θα βοηθήσει στις έρευνες για τους «ύποπτους ενηλίκους» στα social media. Η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει στην προστασία των εφήβων σε Facebook και Instagram.

Οι εταιρείες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να κάνουν ασφαλή τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ψηφιακών υπηρεσιών για τους εφήβους.

Για παράδειγμα, το Facebook εμποδίζει τα παιδιά να κατεβάζουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας ακατάλληλες για την ηλικία τους και το Instagram παρουσιάζει ένα «Family Center», που θα βοηθήσει τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά που χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα.

Προκειμένου να βοηθήσουν τους εφήβους να αισθάνονται ασφαλείς χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες, οι ειδικοί της Kaspersky συγκέντρωσαν κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Πώς να προστατευθούν οι έφηβοι στα social media
Να είστε προσεκτικοί με τους αγνώστους

Όπως δεν είναι ασφαλές να μιλάει κανείς με αγνώστους στον δρόμο, ένας παρόμοιος κανόνας λειτουργεί και στον διαδικτυακό χώρο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μοιράζονται προσωπικά στοιχεία στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε να τα εντοπίσει στην πραγματική ζωή.

Τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι η διεύθυνση του σπιτιού, το σχολείο όπου σπουδάζουν ή οι αγαπημένες τους εξωσχολικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, τα παιδιά δημοσιεύουν μια φωτογραφία του αγαπημένου τους ιππικού συλλόγου, αλλά αφήνουν μια γεωγραφική ετικέτα ή το όνομα στην κάμερα. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας δημόσια δεδομένα, δεν είναι δύσκολο να συλλεχθούν προσωπικές πληροφορίες, όπως διεύθυνση κατοικίας ή αριθμός τηλεφώνου.


Αυξήστε την αίσθηση ευθύνης για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

Είναι σημαντικό οι έφηβοι να έχουν αίσθηση ευθύνης για τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούν στον ψηφιακό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων σύνδεσης και των κωδικών πρόσβασης. Για καλύτερη προστασία, τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να μοιράζονται με κανέναν αλλά να κρατούνται μυστικά. Φυσικά, οι γονείς μπορεί να γνωρίζουν αυτά τα δεδομένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επίσης ασφαλές να μοιράζονται τέτοιες πληροφορίες με τους καλύτερους φίλους τους ή με άλλα παιδιά στο σχολείο.

Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι πολύπλοκοι και μοναδικοί. Εάν είναι δύσκολο να θυμάστε πολλούς περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης, μια λύση αποθήκευσης και δημιουργίας κωδικών πρόσβασης μπορεί να είναι μια καλή βοήθεια. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται μόνο να θυμάστε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για να εισαγάγετε τη λύση.

Έχετε πίστη στην ψηφιακή τεχνολογία, αλλά να είστε σε επαγρύπνηση


Η πρωτοβουλία της Meta είναι ένα καλό βήμα προς την ασφάλεια των εφήβων στα κοινωνικά δίκτυα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά την τεχνολογία και οι έφηβοι είναι υπεύθυνοι για τα δεδομένα που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να ισχύει για υπηρεσίες όπως το YouTube. Τόσο το ίδιο το περιεχόμενο του βίντεο όσο και τα σχόλια θα πρέπει ιδανικά να μην συνδέονται με κανέναν τρόπο με προσωπικά δεδομένα.

Σκεφτείτε δύο φορές πριν κοινοποιήσετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία

Οι έφηβοι μπορεί να ονειρεύονται σχέσεις ή να βρίσκονται ήδη σε κάποια σχέση, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Εκτός αυτού, θα μπορούσε να υπάρχει μια ομάδα φίλων με τους οποίους μοιράζονται οτιδήποτε προσωπικό και οικείο.

Ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να συμβεί σε καταστάσεις, όπου οι έφηβοι μπορούν να μοιράζονται εντελώς προσωπικά δεδομένα, όπως προσωπικές φωτογραφίες. Αλλά πριν στείλετε τέτοια αρχεία, είναι καλύτερο να σκεφτείτε αρκετές φορές τις πιθανές συνέπειες. Πιθανώς, τέτοιες φωτογραφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός εκβιασμού για το παιδί.

Μην εμπιστεύεστε τυφλά -Λάβετε μέτρα προστασίας

Επικοινωνώντας στα κοινωνικά δίκτυα, οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, μπορούν να ανταλλάσσουν διαφορετικά αρχεία και συνδέσμους.

Για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία επικοινωνίας είναι ασφαλής και για να μην αμφιβάλλουν συνεχώς εάν αυτός ο σύνδεσμος θα βλάψει τον προσωπικό τους υπολογιστή, οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν λύσεις ασφαλείας για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν και να αποκλείσουν συνδέσμους phishing ή κακόβουλες λήψεις, προστατεύοντας έτσι τον υπολογιστή και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό...

 Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τη Γενική Γραμματέα Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ, τον Ταμία Κων/νο...

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα...

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».  Ήταν...

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Από σήμερα  συζητείται   στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Το αυτό νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Περιοδεία τη Πέμπτη από τη ΔΕΕΠ Σερρών

Συνεδριάζει την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στα γραφεία του κόμματος η διοικούσα επιτροπή της ΔΕΕΠ ( ΝΟΔΕ ) Π.Ε Σερρών . https://www.youtube.com/watch?v=TMSAaPCLoIU&t=268s Θέμα...

Μαθεύτηκε πριν λίγο όλη η αλήθεια για το νεκpό βρέφος και τους γονείς του στην Κω

Κως: «Ο σύζυγος κακοποιούσε την μητέρα, την βλέπαμε με μώλωπες» – Οι μαρτυρίες και τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου...

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Στην ερώτηση που υπέβαλε η παράταξή μας «Πράξεις για τη Μακεδονία» στις 09/04/2024, η οποία αφορά την διακοπή, από 01/11/2023 του προγράμματος «περισυλλογής και...

Συνέχισε να διαβάζεις