Ρεβεγιόν μέσω 13033: Με τι SMS γίνεται η μετακίνηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα θα «κυλήσουν» φέτος οι γιορτές, καθώς θα ισχύουν ειδικοί κανονισμοί για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και για τις εκκλησίες.

Το iefimerida.gr δημοσιοποίησε έναν εκτενή οδηγό για τα Χριστούγεννα, ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα μέτρα για τις γιορτές, το ρεβεγιόν και τη μέθοδο του click away για τις αγορές από τα καταστήματα.

Στον ίδιο οδηγό περιγράφεται και το τί ισχύει με τις μετακινήσεις εκτός νομού -που απαγορεύονται, αλλά υφίστανται τέσσερις εξαιρέσεις.

Την ίδια ώρα, νέα μέτρα θα ισχύσουν και για τις εκκλησίες, που θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένα όρια για τον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται εντός των ναών.

Ρεβεγιόν: Ο κωδικός μετακίνησης με SMS στο 13033

Στο μεταξύ, όλοι οι πολίτες της χώρας, μετά και την απαγόρευση για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, θα έχουν μόνο μια επιλογή για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς: το σπίτι.

Στο σχετικό ΦΕΚ για το ρεβεγιόν επισημαίνεται ότι στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, 31η Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε σπίτια, με ανώτατο όριο τα 9 άτομα που θα προέρχονται από δυο οικογένειες.

Πώς θα γίνονται όμως οι μετακινήσεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς;

Οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο -γνωστό πλέον- πενταψήφιο 13033, με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και κατά τα ρεβεγιόν και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο από τις 5:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατό το… ξενύχτι.

Δείτε ακόμα για τα Χριστούγεννα