Ρόδος: Κλήση στον γυναικολόγο για να καταθέσει μετά τις 17 μηνύσεις για παρενόχληση

Σε ανωμοτί κατάθεση ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκε για την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου ο γυναικολόγος που έχει καταμηνυθεί από 17 γυναίκες για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης.

Η κλήση για κατάθεση επιδόθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο απασχολείται και από το οποίο τελεί σε άδεια, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου έχουν καταθέσει μηνύσεις εννιά γυναίκες από την Ρόδο, μια από την Γερμανία, ενώ αναμένεται η κατάθεση ακόμη μιας από την Αμαλιάδα αλλά και των προτεινόμενων από αυτές μαρτύρων. Παράλληλα, μένει να εξεταστούν ακόμη έξι μηνύσεις, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των καταγγελιών -μέχρι στιγμής- στις 17.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Δημοκρατική», οι συνήγοροι του γυναικολόγου θα ενημερωθούν αρμοδίως για το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης που έχει διενεργηθεί ως σήμερα, λαμβάνοντας αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ στις προθέσεις τους είναι να αιτηθούν την συσχέτιση του συνόλου των μηνύσεων σε μια δικογραφία προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της «σαλαμοποίησης» ομοειδών καταγγελιών αλλά και για να υπάρξει συνολική απάντηση στα καταγγελλόμενα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη σχηματιστεί δύο δικογραφίες μια με 11 μηνύσεις και μια με ακόμη 5, ενώ αναμένεται να συσχετιστεί και η 17η.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος για την αξιολόγηση της υποθέσεως συνολικά αναμένεται μακρύς αφενός λόγω του όγκου της και αφετέρου διότι θα απαιτηθούν σε κάθε περίπτωση και πραγματογνωμοσύνες όσο και καταθέσεις από ιατρούς.

«Μην σιωπήσει καμία, ανοίξτε τα στόματά σας»

Ο γυναικολόγος τελεί σε άδεια από το νοσηλευτικό ίδρυμα που έχει ήδη απευθύνει εγγραφο αίτημα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για την παροχή στοιχείων γύρω από τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν εις βάρος του στελέχους του.

Απαιτείται επίσημη ενημέρωση επί των καταγγελλομένων προκειμένου αφενός να κινηθεί σε τοπικό επίπεδο η διενέργεια σχετικής πειθαρχικής έρευνας και αφετέρου να κριθεί σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας αν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις για να τεθεί σε προσωρινή αργία.

Θυμίζουμε ότι μετά την πρώτη καταγγελία μιας 55χρονης, μητέρας 4 παιδιών και γιαγιάς 2 εγγονών, τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν.

Ανυποψίαστες γυναίκες διάφορων ηλικιών βρήκαν το θάρρος να περιγράψουν στις αρχές τα όσα ισχυρίζονται ότι έζησαν

Στο facebook, έχει δημιουργηθεί δημόσια ομάδα οι διαχειριστές της οποίας καλούν θύματα του γιατρού να μιλήσουν και να καταγγείλουν τι έχουν υποστεί.

«Μην σιωπήσει καμία, ανοίξτε τα στόματά σας, αύριο θα είναι και άλλοι σαν και αυτόν και θα πέσουν θύματα τα κορίτσια μας, οι αδερφές μας και οι μανούλες μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η διαχειρίστρια της ομάδας.

Διαβάστε επίσης για το πάρτι με ημίγuμνες χορεύτριες παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας: