Σάλος με την εμπλοκή Έλληνα γιατρού στον αιφνίδιο θάνατο Αλβανού πολίτη – Η σορός του βρέθηκε χωρίς τα όργανα

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε χωρίς σφυγμό.

Ο χρόνος μοιάζει να πάγωσε και το δράμα να κορυφώθηκε όταν μητέρα στην Αλβανία κλήθηκε να διαχειριστεί τον απρόσμενο θάνατο του 25χρονου γιου της, ο οποίος εισήχθη σε ιδιωτική κλινική αδυνατίσματος, υποβλήθηκε σε επέμβαση, στη συνέχεια παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Ελλάδα, όπου κατά τη διακομιδή ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Αναπάντητα ερωτηματικά και βουβό πόνο δημιουργεί η ιστορία του 25χρονου Σπάρτακου Μάζη, ο οποίος δεν έπασχε από κάποιο νόσημα κι όμως βρέθηκε νεκρός, χωρίς οι αρμόδιοι να μπορούν να παρουσιάσουν αξιόπιστες εξηγήσεις για την κατάληξή του.

Τέσσερα χρόνια μετά το αναπάντεχο τέλος, η υπόθεση έρχεται και πάλι στο φως της δημοσιότητας, με τις εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας να την επανεξετάζουν, και την οικογένεια του νεαρού να επανεκκινεί τις νομικές διαδικασίες, αναζητώντας μανιακά λύσεις.

Η συνεργασία Αλβανού και Έλληνα γιατρού, που χειρουργούσε στα Τίρανα και εισηγήθηκε τη μεταφορά του Σπάρτακου σε ελληνικό νοσοκομείο, προκάλεσε ένα πλέγμα σύγχυσης.

Το γεγονός ότι στον 25χρονο αφαιρέθηκαν βασικά όργανα, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιος συγκεκριμένος λόγος ούτε καν η στοιχειώδης αιτιολογία και ενημέρωση, σύμφωνα με όσα καταθέτει η μητέρα, δημιουργεί υποψίες για παράνομη δραστηριοποίηση κυκλώματος εμπορίας οργάνων.

«Εμείς μάθαμε ότι είχαν αφαιρεθεί τα όργανα, όταν η σορός επέστρεψε στην Αλβανία, μετά τη νεκροψία», δηλώνει η μητέρα, Ζανέτι, με τη θλίψη και την οργή να την κυριεύουν.

«Ακόμη και σήμερα δεν ξέρω τι έγινε. Καλύτερα να μου έλεγαν ότι έγινε λάθος παρά να με κοροϊδεύουν.

Το παιδί μου ήταν υγιέστατο και γι’ αυτό φταίει ο Ελληνας γιατρός», τα σπαρακτικά λόγια της κ. Ζανέτι.

Ο γιος της ήταν υπέρβαρος και επισκεφθήκε ιδιωτική κλινική στα Τίρανα για να τοποθετηθεί δαχτυλίδι στο στομάχι του.

Στην κλινική, η κατάσταση περιπλέχθηκε όταν Αλβανός γιατρός σύστησε στην οικογένεια Έλληνα ειδικό χειρουργό Παχυσαρκίας Ογκολογίας και Πεπτικού

Ο Έλληνας γιατρός επισκεπτόταν την Αλβανία κάθε 15 ημέρες για χειρουργεία, ενώ η επέμβαση του Σπάρτακου ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου του 2017.

Έπειτα από αιματολογικές εξετάσεις, που έδειξαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, ο γιατρός μίλησε για μια δαπανηρή εγχείρηση.

Η εγχείρηση διήρκεσε τρεις ώρες, ωστόσο ο Έλληνας γιατρός είχε κάνει λόγο για μιάμιση ώρα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι από την ημέρα που ο Σπάρτακος χειρουργήθηκε, ο Έλληνας γιατρός εξαφανίστηκε.

Μετά την εγχείρηση ο 25χρονος δεν αισθανόταν καλά και κοιμόταν συνεχώς.

«Στον θάλαμο τού είχαν μόνο ορούς και ένα σωληνάκι στο πλάι για να φεύγουν τα υγρά. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, του έδιναν ένα φλιτζάνι τσάι με μια σκόνη.

Την ημέρα που θα φεύγαμε από το νοσοκομείο, του έβγαλαν το σωληνάκι ύστερα από εντολή Έλληνα γιατρού.

Το παιδί άρχισε να αιμορραγεί, με τον γιατρό να μας καθησυχάζει, λέγοντας ότι η πληγή θα επουλωθεί σε 24 ώρες», τονίζει η μητέρα.

«Μην φοβάσαι, όλα πήγαν τέλεια», διαβεβαίωση – τραγική ειρωνεία που της έδωσαν στην κλινική.

Δείτε επίσης: