Σεισμός – Σάμος: «Βρέθηκαν στο λάθος σημείο» – Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που βρήκε τα δύο παιδιά νεκρά

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού των δύο παιδιών τα οποία σκοτώθηκαν στον σεισμό 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Σάμο, περιέγραψε ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης.

«Από τις τσάντες τους που ήταν στα σκαλοπάτια καταλάβαμε ότι αντιλήφθηκαν το σεισμό και μάλλον σηκώθηκαν» λέει χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, που βρήκε τα δύο νεκρά παιδιά, εξηγώντας ότι «ήταν μικρό το στενό, 2,5 με 3 μέτρα».

«Τα δυο παιδιά ο Άρης και η Κλαίρη, είχαν μόλις σχολάσει και βρέθηκαν στο λάθος σημείο στη λάθος στιγμή. Το σημείο είναι γεμάτο στενά που οδηγούν στην παραλία, και υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα σπίτια. Τα παιδιά είχαν επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτήριο. Μάλιστα, ο πατέρας του αγοριού, που είναι δημοσιογράφος ήταν πλησίον του σημείου» περιγράφει.

«Ειδοποιηθήκαμε από τηλεφώνημα μέσα στο λεπτό σπεύσαμε στο σημείο. Έχουμε διασωστικό εξοπλισμό. Έγινε χειρουργική επέμβαση .πετραδάκι – πετραδάκι απομακρύναμε τα συντρίμμια και απεγκλωβίσαμε τα άτομα» εξηγεί.

«Τα συναισθήματα την ώρα της δουλειάς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε» λέει συναισθηματικά φορτισμένος ο κ. Μιαούλης.

Διαβάστε επίσης για την συνεργασία ΣΕΠΕ με ΚΕΔΕ: