Σαρηγιάννης: Μέσα σε 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει -Μπορεί να μεταδοθεί σε 15 δευτερόλεπτα

Την ανησυχία του για την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού εξέφρασε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε ότι τα δεδομένα είναι ανησυχητικά για την μετάλλαξη Δέλτα όπως και οι προβλέψεις των μοντέλων, υπογραμμίζοντας πως στο τέλος του Ιουλίου θα έχουμε κυλιόμενο μέσο όρο 2.600 κρούσματα. Εκτίμησε, δε, ότι τον Αύγουστο ο μέσος όρος θα φτάσει γύρω στα 3.430 κρούσματα.

«Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν όλοι», επισήμανε.

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται σε 15 με 30 δευτερόλεπτα

Αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη, είπε ότι είναι πολύ γρήγορη στη μετάδοση και δύσκολα τη γλιτώνει κανείς, προσθέτοντας ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχει επικρατήσει.

Αυτό που εξήγησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είναι ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο, σε αντίθεση με την αρχική μορφή του ιού που χρειαζόταν 15 λεπτά.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της μάσκας αλλά και της τήρησης των μέτρων, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο σημειώνει ανοδική πορεία.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι τόσο η μετάλλαξη Δέλτα όσο και η χαλάρωση των μέτρων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση, που παρατηρείται, η οποία ήταν πολύ πιο γρήγορη από προηγούμενες που έχουν καταγραφεί.

Δείτε επίσης