Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Τα πραγματικά αίτια της βίας κατά των γυναικών

Μετά το αποτυχημένο σποτ για το συνέδριο γονιμότητας που ενοχοποιούσε τις γυναίκες μεγάλης ηλικίας που δεν απέκτησαν παιδιά, έρχεται τώρα και σχόλιο στο facebook που ενοχοποιεί αγόρια και κορίτσια που γίνονται γονείς στα 18 τους χρόνια.

Ας το πάρουν απόφαση.Σε μια κοινωνία όπου στη διάρκεια της γονικής άδειας οι εργαζόμενοι θα παίρνουν αποζημίωση μόνο για τους 2 πρώτους μήνες, που καθιερώνεται το 10ωρο έως και 13ωρο εργασίας, η κάθε γέννα σε κάθε ηλικία θα είναι κατακριτέα.

Γιατί στην ουσία τα παιδιά δεν θα έχουν γονείς, ούτε τις κατάλληλες δομές για να μεγαλώσουν.

Στο σύστημα που ζούμε, με τη συγκεκριμένη δομή, είναι επόμενο να χτυπάμε το σαμάρι ενώ δεν φταίει.

Είναι επόμενο να ενοχοποιούνται οι γυναίκες που λόγω κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών δεν απέκτησαν παιδιά.

Την κρατική ευθύνη έχουν υποκαταστήσει υποστελεχωμένες υπηρεσίες πρόληψης και στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας που λειτουργούν με ευρωπαϊκά κονδύλια με ημερομηνία λήξης και με συμβασιούχους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή δίνουν απλόχερα χρήματα στην ιδιωτική πρωτοβουλία μέσω των ΜΚΟ.

Σήμερα που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, δεν μας αρκεί να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για ολιγοήμερη φιλοξενία στους ξενώνες και μετά μες τη μιζέρια της «φιλόπτωχης αλληλεγγύης» αντί να διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό, προνοιακές παροχές.

Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδέεται άμεσα με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα σε μία γυναίκα να σπάσει τα δεσμά μιας βίαιης οικογενειακής ή διαπροσωπικής σχέσης.

Αυτό επιδιώκει ο Σύλλογός μας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).