Ανοίγουν στόματα για τον γυναικολόγο στη Ρόδο – Σοκάρουν οι καταγγελίες

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση από μαιευτήρα-γυναικολόγο στη Ρόδο.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, καταγγελίες από 12 γυναίκες, που κατηγορούν τον γυναικολόγο για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάκτησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβριση.

Δύο γυναίκες ήταν οι τελευταίες που κατέθεσαν μήνυση κατά του γυναικολόγου.

«Ένιωθα άσχημα – Ασέλγησε σε βάρος μου»

Στη μήνυση που κατατέθηκε, η καταγγέλλουσα αναφέρει πως τον Αύγουστο του 2020 επισκέφτηκε τον γυναικολόγο προκειμένου να εξεταστεί για δερματολογικό θέμα στην ευαίσθητη περιοχή.

Έκλεισε ραντεβού στις 11 π.μ. και αφού περίμενε αρκετή ώρα μπήκε στο εξεταστήριο. Έβγαλε τα ρούχα της από τη μέση και κάτω, ως είθισται στη γυναικολογική εξέταση και ο γιατρός την εξέτασε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο τέλος της εξέτασης και αφού της έδωσε φαρμακευτική αγωγή, της άφησε σεξουαλικά υπονοούμενα τα οποία αναφέρονταν σε μία κολπική κρέμα που της πρότεινε.

Η καταγγέλλουσα αναφέρει πως δύο μέρες μετά την πρώτη επίσκεψη, επικοινώνησε εκ νέου με τον γυναικολόγο διότι πονούσε και τον επισκέφθηκε αυθημερόν.

Όπως υποστηρίζει, στη νέα εξέταση, της ζήτησε να μετακινήσει το σώμα της σε πιο κοντινή απόσταση και άγγιξε τα γεννητικά της όργανα, χωρίς να υπάρχει λόγος, όπως ισχυρίζεται, διότι το πρόβλημα ήταν δερματικό.

Όπως ισχυρίζεται η μηνύτρια, προσπαθούσε μετά βεβαιότητας να την φέρει σε οργασμό, παρά τις αντιδράσεις της και τη δυσαρέσκειά της ενώ διατείνεται ότι ασέλγησε και παρά φύσιν.

«Φοβόμουν»

«Γύρισα σπίτι, δεν μίλησα με κανέναν εκείνο το βράδυ και το σκεφτόμουν όλη νύχτα. Στριφογυρνούσα στο κρεβάτι μου δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είχα τρομερή ταραχή και ανησυχία. Άρχισα να κλαίω και να είμαι σε απόγνωση.

 Ένιωσα λίγο τυχερή μετέπειτα σε όλη την ατυχία μου που δεν έκανε κάτι χειρότερο. Ήμασταν μόνοι μας δεν υπήρχε κανείς» υποστηρίζει στη μήνυση.

«Η σκηνή ήταν εφιαλτική, ένιωθα σαν να είμαι σε ταινία τρόμου. Δεν ήξερα αν εκείνη την ώρα υπήρχε κάποιος έξω στο διάδρομο. Φοβόμουν να φωνάξω γιατί δεν ήξερα αν ήταν κάποιος εκεί έξω να με ακούσει, να με βοηθήσει.

Πολλές σκέψεις, πολλά συναισθήματα, ένιωθα αηδία με το σώμα μου. Πλενόμουν ξανά και ξανά» αναφέρει η μηνύτρια περιγράφοντας ότι ενημέρωσε τον σύντροφό της, ενώ φοβόταν να τον καταγγείλει.

Χυδαία σχόλια 

Η δεύτερη μήνυση έγινε από γυναίκα που επισκέφτηκε τον γυναικολόγο ενώ ήταν έγκυος, τον Απρίλιο του 2019.

Στα δυο πρώτα ραντεβού, όπως υποστηρίζει, είχε μια ιδιαίτερα άνετη συμπεριφορά και εντελώς αναίτια προσπαθούσε να αναπτύξει μια οικειότητα μεταξύ τους.

Ισχυρίζεται ότι την είχε αγκαλιάσει και την είχε φιλήσει στο μάγουλο χωρίς ποτέ η ίδια να του έχει δείξει ότι θα ήθελε να αναπτύξει φιλική σχέση μαζί του.

Της είχε δώσει και το προσωπικό του κινητό να κλείνει τα ραντεβού απευθείας μαζί του ενώ προσθέτει ότι εκείνη την δεδομένη χρονική περίοδο είχε τεράστιο άγχος για την εγκυμοσύνη της γιατί είχε περάσει αρκετά προβλήματα κατά την διάρκειά της. 

Στις 3 Μαΐου του 2019, πρωινές ώρες, εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη επίσκεψη με τον μηνυόμενο. Ήταν στον 8ο μήνα της κύησής της και είχε έντονους πόνους οι οποίοι και την ανησυχούσαν πολύ.

Του μετέφερε, όπως περιγράφει, τις ανησυχίες της και ξεκίνησε να της κάνει κοιλιακό υπέρηχο εγώ είχε μεγάλη αγωνία γιατί για αρκετή ώρα δεν της μιλούσε και τον ρωτούσε επίμονα ενώ κοιτούσε το μόνιτορ «τι είναι γιατρέ; Τι έγινε; Τι είναι αυτό που κοιτάτε; Όλα καλά;».

Εκείνος κάποια στιγμή, όπως περιγράφει της απάντησε «όλα καλά, αυτά που κοιτάω είναι τα α@@@@@α του, που του τα έπρηξες από τις πολλές ερωτήσεις».

Η μηνύτρια τονίζει ότι αισθάνθηκε άβολα από το χυδαίο λεξιλόγιο. 

«Σιχαινόμουν το σώμα μου – Γέννησα πρόωρα»

Επειδή είχε εμφανίσει κάποια πολύ έντονα σημάδια στο στήθος της και δεν ήξερε αν είναι ραγάδες ή κάτι πιο σοβαρό που θα επηρεάσει τον θηλασμό μετά την γέννα του ζήτησε να την κοιτάξει.

Όπως υποστηρίζει έβγαλε τα ιατρικά γάντια και άρχισε να θωπεύει το στήθος της με τα γυμνά του χέρια.

Διαβάστε επίσης για την Δίκη Χρυσής Αυγής: