Συγκλονιστικές στιγμές στο «Σωτηρία»: Ετοιμοθάνατος ασθενής σε ΜΕΘ ζήτησε να παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα

Συγκλονιστικές είναι οι σκηνές από το νοσοκομείο «Σωτηρία», εκεί όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μεγάλη «μάχη», προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Η κάμερα του Alpha μπήκε στο νοσοκομείο, με τις μαρτυρίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων να συγκλονίζουν.

Το πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο ξεκινά με μια γυναίκα γιατρό να λέει σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που νοσηλεύεται στην Εντατική:

«Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;».

Και στη συνέχεια η ίδια του λέει: «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Μπορείς; Προσπάθησε, προσπάθησε».

Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς,ακόμη και σε εκείνους που δεν μπορούν να απαντήσουν.

Η αγωνία τους, μάλιστα, αποτυπώνεται στον τρόπο που κινούνται. Είναι μία ακόμη μέρα μάχης σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας“, λέει στην κάμερα του Alpha η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κινείται σαν τις μέλισσες σε κυψέλη, αθόρυβα, όμως επίμονα και υπομονετικά, έχοντας ως ηθική ανταμοιβή τη χαρά όταν κάποιος ασθενής παίρνει εξιτήριο.

Η κυρία Κουτσούκου, που ζει τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μέσα σε νοσοκομεία, μιλά για μια οικογένεια ενός ανθρώπου που νοσηλεύεται πολύ καιρό στο «Σωτηρία» και ο οποίος «μάλλον δεν θα τα καταφέρει», ζήτησε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να ανοίξουν το παράθυρο στο δωμάτιό του και να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα, κάτι που συνέβη.

Ένας ασθενής, ο Γιάννης Σταυρόπουλος, που νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου, λέει στην κάμερα φανερά συγκινημένος: 

«Όταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά, ήταν η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου», αναφέρει ο ίδιος. Και χαρακτηρίζει γιατρούς και νοσηλευτές «ήρωες. Είναι ήρωες όλοι τους».

Και πράγματι, αγνοώντας τα συνεχή ωράρια, οι «πολεμιστές» του κορωνοϊού παραμένουν εκεί, στο πόστο τους, με σκοπό να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν…

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here