Θεσσαλονίκη: Εστιάτορες καταγγέλλουν απάτη με κριτικές – Τους ζητούν χρήματα για θετικά σχόλια

Απάτη με τις κριτικές εστιατορίων στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο, το Tripadvisor, έχουν στήσει επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη

Όπως καταγγέλλουν ιδιοκτήτες εστιατορίων στο voria.gr, οι επιτήδειοι ζητούν χρήματα για να δημοσιεύσουν θετικές κριτικές στο Tripadvisor και σε περίπτωση άρνησης απειλούν με αρνητικά σχόλια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εστιάτορα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που δέχτηκε sms από άγνωστο αριθμό τηλεφώνου, στο οποίο αναφερόταν πως με 50 ευρώ θα έγραφαν για το κατάστημά του 20 θετικές κριτικές. Με τα διπλάσια χρήματα θα διπλασιάζονταν ανάλογα και οι θετικές κριτικές.

Ο συγκεκριμένος εστιάτορας δεν προχώρησε στην καταβολή των χρημάτων, χωρίς, ευτυχώς, να υποστεί συνέπειες.

Σε άλλη περίπτωση ιδιοκτήτες εστιατορίου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του voria.gr, δέχτηκαν e-mail από εταιρεία που υποστήριζε ότι δραστηριοποιείται στον χώρο της on-line αξιολόγησης και πρότεινε τη βελτιστοποίηση των κριτικών που διέθετε, ήδη, το εστιατόριο στο TripAdvisor.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αγνόησαν την πρόταση, με συνέπεια λίγες ημέρες αργότερα να δουν στο Tripadvisor αρνητικές κριτικές και μάλιστα για πιάτα που δεν προσέφερε το κατάστημα.

Απευθύνθηκαν στο Trip Advisor, αποδεικνύοντας πως επρόκειτο για κακόβουλα σχόλια και έτσι οι κριτικές να διαγραφούν από την ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here