Στην Βόρεια Ελλάδα 54 νεκροί σε ένα 7ήμερο: Όλοι ανεμβολίαστοι!

Σοκάρουν τα στοιχεία για τους θανάτους των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος, καθώς μόνο σε ένα επταήμερο 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Σύμφωνα με το στοιχεία-σοκ για τους θανάτους ανεμβολίαστων την τελευταία εβδομάδα σε 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης και οι 54 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στα νοσοκομεία μεταξύ 12 και 19 Σεπτεμβρίου ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Από την 1η μέχρι και τις 18 του Σεπτεμβρίου
689 νεκροί σε 18 μέρες

Μπορεί να μην έχουν γεμίσει η ΜΕΘ, αλλά οφείλουμε να δούμε ξεκάθαρα πως θερίζει ο κοροναϊός στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε μόλις 18 μέρες, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 18 του ίδιου μήνα, μετρά 689 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κάθε μέρα του Σεπτέμβρη, η χώρα θρηνούσε πάνω από 30 νεκρούς ( εκτός από την 12η του μήνα που είχαν καταγραφεί 28 νέοι θάνατοι).

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους τις 18 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου είναι από μόνος του τρομακτικός, πράγμα που φοβίζει ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με τις προβλέψεις για έκρηξη της πανδημίας τις επόμενες μέρες.

Οι ειδικοί, προειδοποιούν ότι, με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους κλειστούς χώρους διασκέδασης, με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα – θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ημερήσια κρούσματα, που εν συνεχεία θα οδηγήσουν σε αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωσεων στις ΜΕΘ και στους θανάτους.

Παράλληλα, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, βρίσκονται σήμερα 51 ασθενείς εκ των οποίων οι 49 (ποσοστό 96,1%) είναι ανεμβολίαστοι, ενώ σε απλές κλίνες νοσηλεύονται με κορωνοϊό 221 ασθενείς, εκ των οποίων οι 180 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στους περισσότερους δήμους της Κεντρικής ΜΑκεδονίας, όχι όμως θεαματικά. Τη μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζει όπως είναι φυσιολογικό ο δήμος Θεσσαλονίκης, που επέστρεψε στα αριθμητικά δεδομένα προ τριών εβδομάδων, ενώ αρκετοί είναι οι δήμοι με σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων επί περίπου ένα δίμηνο και με διακυμάνσεις μεταξύ πέντε και δέκα κρουσμάτων πάνω ή κάτω από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Στον αντίποδα, τα πράγματα είναι καλά για το σύνολο των δήμων στις νοσηλείες, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων σε σύγκριση με τα ενεργά κρούσματα είναι σχεδόν σε όλους τους δήμους του Νομού μας γύρω στο 10%, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται σημαντικά το σύστημα υγείας, εν όψει της αναμενόμενης έξαρσης της πανδημίας από τα τέλη του επόμενου μήνα και μετά.

Η επιδημιολογική εικόνα στην Βόρεια Ελλάδα ανησυχεί τους επιστήμονες
Την ανησυχία του πάντως για την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους εσωτερικούς χώρους, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως έρχεται μία δύσκολη περίοδος εξαιτίας της αυξημένης κινητικότητας.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι.

Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλήσιας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

Συγκροτείται ειδική ομάδα για τον εντοπισμό πλαστών πιστοποιητικών
Πάντως τα φαινόμενα των πλαστών πιστοποιητικών που έχουν παρατηρηθεί σε διάφορες κυρίως επαρχιακές πόλεις έχει ως αποτέλεσμα την συγκρότηση ειδικής ομάδας για τον εντοπισμών όσων θέλουν να το «παίζουν» εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για, ειδικές ομάδες της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που θα είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και μόλις θα φτάνει μια πληροφορία ή θα υπάρχει υποψία για έκδοση πλαστού πιστοποιητικού σε κάποια περιοχή της χώρας, η ομάδα κρούσης θα σπεύδει στην περιοχή και θα ξεκινούν μυστικές έρευνες για να διαπιστωθεί αρχικά εάν πράγματι ισχύουν οι πληροφορίες και στη συνέχεια θα ξεκινά η επιχείρηση εντοπισμού των υπαλλήλων που πραγματοποιούν τους εικονικούς εμβολιασμούς ή εκδίδουν πλαστά αρνητικά τεστ.

Στις έρευνες μπαίνει και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μιας και τα στελέχη της θα σκανάρουν σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ αυτών και σελίδες … αντιεμβολιαστών!