Χριστουγεννιάτικοι… κίνδυνοι- Δώσε σημασία!

Χριστουγεννιάτικοι… κίνδυνοι- Δώσε σημασία!

Χριστουγεννιάτικα δέντρα: Τι πρέπει να προσέχουμε

  1. Όταν αγοράζετε τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο, προσέξτε να γράφει πως είναι ανθεκτικό στη φωτιά και να πληροί όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές. Όταν αγοράζετε αληθινό, διαλέξτε ένα που να είναι φρέσκο, ώστε να διατρέχει μικρότερο κίνδυνο να πιάσει φωτιά. Για τον ίδιο λόγο προσπαθήστε να το διατηρήσετε φρέσκο, προσθέτοντας νερό στη βάση που το έχετε τοποθετήσει.
  2. Τοποθετήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μακριά από το τζάκι και τις συσκευές θέρμανσης, και σε σημείο που να μην εμποδίζει την έξοδο από το σπίτι, σε περίπτωση κινδύνου.

Διακοσμητικά φώτα

  1. Ελέγχετε πάντα τα φωτάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων πριν τα τοποθετήσετε. Έστω και αν μόλις τα έχετε αγοράσει, βεβαιωθείτε ότι όλα τα λαμπάκια δουλεύουν και ότι δεν υπάρχουν χαλαρές ενώσεις, ελεύθερα σύρματα και χαλασμένες πρίζες.
  2. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρικά φωτάκια σε μεταλλικά δέντρα. Σε περίπτωση που υπάρχουν ελαττωματικά φωτάκια, το δέντρο μπορεί να φορτιστεί και κάποιο άτομο που θα ακουμπήσει στα κλαδιά του μπορεί να πάθει ηλεκτροπληξία.
  3. Πριν χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά φωτάκια έξω από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο. Για να στερεώσετε τα φωτάκια αυτά στα σημεία που θέλετε, μη χρησιμοποιείτε ποτέ καρφιά ή άλλα μεταλλικά είδη. Προτιμείστε σελοτέιπ ή μονοτική ταινία.
  4. Πάντοτε σβήνετε τα διακοσμητικά φωτάκια πριν κοιμηθείτε ή πριν φύγετε από το σπίτι, αφού μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Σε σπίτια που υπάρχουν μικρά παιδιά, αποφεύγετε τα στολίδια που είναι μυτερά ή σπάζουν σε μικρά κομμάτια.

Τοποθετήστε τα σε σημεία που δεν φτάνουν μικρά παιδιά, τα στολίδια που αποτελούνται από μικρά κομμάτια, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να τα καταπιούν ή να τα εισπνεύσουν.

Μη χρησιμοποιήσετε στολίδια που μοιάζουν με καραμέλες ή γλυκά, γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν από τα πραγματικά.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here