Αριστερή προληπτική σύλληψη ξανακούσατε;;

Η είδηση για τις προληπτικές προσαγωγές των 16 πολιτών στα Γιαννιτσά προκειμένου να μην δημιουργήσουν «προβλήματα» στην ομιλία του Φώτη Κουβέλη μπορεί να εκπλήσσει δυσάρεστα τους δημοκρατικά ευαίσθητους πολίτες.

Όμως, όσοι από εμάς έχουμε αντιληφθεί τη σημασία της στήριξης που δείχνει το κυβερνών κόμμα στον δικτάτορα Μαδούρο, βρήκαμε την κίνηση ….αναμενόμενη!

Υποψιάζομαι ότι αρκετοί υπέρμαχοι της κυβέρνησης θα σπεύσουν να πουν ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποφάσισε κάποτε ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η προληπτική προσαγωγή και κράτηση πολιτών είναι νόμιμη.

Εγώ ως μη ειδικός θα αποφύγω να σχολιάσω την απόφαση από νομικής πλευράς, όμως μπορώ μετά βεβαιότητος να πω πως τέτοιου είδους αποφάσεις έρχονται σε σύγκρουση με την πλούσια φιλελεύθερη νομική παράδοση.

Οι προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις αποτελούν για μένα εργαλεία στα χέρια του κράτους των οποίων η χρήση, σε βάθος χρόνου, από ότι φαίνεται, θα γίνεται όλο και πιο αυθαίρετη.

Αλλά για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες οι προληπτικές προσαγωγές δεν αποτελούν μέρος του νομικού πολιτισμού της χώρας μας και ενδεχομένως να είναι …παράνομες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here