Κ. Αρβανίτης: Θέλουν να κάνουν την Ευρώπη φρούριο και την Ελλάδα φυλακή

Για αποτυχία της κυβέρνησης μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας Φον Ντερ Λαϊεν έκανε λόγω ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης , στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νομό Σερρών.

Όπως είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί εστίες πολέμου ή της χρηματοδοτεί απο την Συρία μέχρι την Λιβύη , παίζουν οι εταιρείες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών και το προσφυγικό θα το χρεωθεί η Ελλάδα που μετατρέπεται σε χώρα φυλακή, με τις λεγόμενες κλειστές δομές.

Το σκηνικό είναι , τόνισε « Ευρώπη φρούριο , Ελλάδα φυλακή ».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εχει κύρια ευθύνη στην κατάσταση που εχει δημιουργηθεί , καθώς όταν έχουμε εντάσεις και πολέμους οι πληθυσμοί μετακινούνται.

Κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της , ενω σημείωσε πως πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ , είναι οι ανοιχτές δομές και να πάνε οι άνθρωποι αυτοί εκεί που θέλουν.

Η υποκρισία της Ευρώπης απο την μια να δημιουργεί εστίες πολέμου και απο την άλλη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της είναι τουλάχιστον υποκριτική, σημείωσε.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στις ψευδείς ειδήσεις , τονίζοντας πως σήμερα στην Ευρώπη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα  δημοκρατίας και  δημοσιογραφίας.

Ο ευρωβουλευτής κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Σερρών, όπου είχε συνάντηση με τον διοικητή και συνδικαλιστικούς φορείς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του , την δομή προσφύγων στις Σέρρες, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του , λέγοντας πως λειτουργεί καλά και η νεα  διοικήτρια το πήρε ζεστά και την βιομηχανία Κρι-κρι , σημειώνοντας πως είναι η μόνη ελληνική βιομηχανία στον κλάδο , τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας με ενίσχυση και στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Αρβανίτη: