Λευτέρης Αβραμάκης: Τιμούμε τους συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν το 1941 στην Κορμίστα

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης του Δήμου Αμφίπολης στην Τοπική Κοινότητα Κορμίστας, προς τιμήν των 91 κατοίκων που εκτελέστηκαν το 1941 από το βουλγαρικό στρατό κατοχής. 

Σε δηλώσεις του ο Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε:

«Οι θηριωδίες του βουλγαρικού στρατού στα χρόνια της Κατοχής έχουν χαραχθεί βαθιά στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων.

Το μαρτυρικό χωριό της Κορμίστας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος δίνοντας τον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας από τους ξένους κατακτητές.

Σήμερα τιμούμε τους ήρωες της Κορμίστας, εκφράζουμε τον θαυμασμό και τις ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους που έδωσαν τα πάντα για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη και να θυμόμαστε ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να υπερκεράσουμε όλες τις αντιξοότητες.

Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά προκλήσεων ακόμα και για την εθνική της κυριαρχία, είναι σημαντικό να στέλνουμε σε κάθε ευκαιρία το μήνυμα ότι ο ναζισμός και ο φασισμός δεν χωρούν σε αυτή τη γη.

Είμαστε πάντα έτοιμοι να προασπίσουμε την ελευθερία, την δημοκρατία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης».    

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: