Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητά να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα: Για όλους όσους πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης της Δράσης 4.1.1

Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητά την αύξηση του προϋπολογισμού της Δράσης 4.1.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Έξι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 9944/23.09.2020) με την οποία ζητούν την αύξηση του προϋπολογισμού της Δράσης  4.1.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές τονίζουν  ότι στην Κεντρική Μακεδονία στα πλαίσια της Δράσης 4.1.1. του ΠΑΑ για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης, κατατέθηκαν συνολικά 3500 προτάσεις που πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης από αγρότες, κτηνοτρόφους και συλλογικά σχήματα (συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις).

Το 40% όμως αυτών των αιτήσεων, αν και πληρούσαν όλα τα κριτήρια του προγράμματος, απορρίφθηκαν λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού που αφορούσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περίπου 1600 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, στερούνται της ευκαιρίας να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες παραγωγής, να αναπτυχθούν , να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και εν τέλει να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο δύσκολο.

Οι Βουλευτές ζητούν να αυξηθεί ο προϋπολογισμός που αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους τα αιτήματα που πληρούν όλα τα κριτήρια του Προγράμματος. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Είναι απογοητευτικό να υπάρχουν ευρωπαϊκά χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας και η κυβέρνηση να μην έχει αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία παρά τις κατά καιρούς δημόσιες υποσχέσεις της.

Ειδικά στις σημερινές συνθήκες της ακραίας ύφεσης που βιώνει η χώρα, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων αγροτών και κτηνοτρόφων ειδικά στο Νομό Σερρών, να χάνεται χρόνος και να ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων γιατί το «επιτελικό κράτος» αρνείται ακόμα και σήμερα να πράξει τα αυτονόητα. Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί.

Η πρωτογενής παραγωγή μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης».

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: