Λευτέρης Αβραμάκης: Χωρίς αναισθησιολόγους ακόμη, αλλά με “τοπική αναισθησία” το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στο ανεπίλυτο ζήτημα της κάλυψης 3 θέσεων αναισθησιολόγων και των επιπλοκών που προκαλούνται στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, δήλωσε:

«“Άνθρακες ο θησαυρός” αποδείχθηκε η λύση της απόσπασης 3 αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Αντί για την απόσπαση εξασφαλίστηκε απλώς και μόνο η εκτέλεση 3 εφημεριών μέχρι και τις 20 Ιουνίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από ιατρούς άλλων νοσοκομείων.

Ασφαλώς, μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο δεν αποτελεί επίλυση του θέματος της έλλειψης αναισθησιολόγων, αλλά ούτε καν «μπάλωμα», αφού το πρόγραμμα εφημεριών δεν γίνεται πλήρες, ενώ η αναμονή στις λίστες χειρουργείων παραμένει απαγορευτική για κάθε ασθενή, οδηγώντας τον στη λύση της ιδιωτικής υγείας.

Τελικά τα προ μηνός πανηγυρικά δημοσιεύματα για την εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ακόμη μια επικοινωνιακή φιέστα των τοπικών στελεχών της ΝΔ.   

Θυμίζουμε πως σε συνέχεια ανακοίνωσης της ΕΝΙΝΣ αλλά και σχετικής ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο του Νομού μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μας ενημέρωσαν πως μετά από παρέμβασή τους στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ εξασφάλισαν απόσπαση 3 επιπλέον αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία προσωρινά και μέχρι την πρόσληψη νέων.

Κατά τον τρόπο αυτό διατείνονταν πως έλυναν, έστω και προσωρινά, ένα πρόβλημα αρκετών μηνών, κατά τους οποίους το Νοσοκομείο λειτουργούσε με 3 αναισθησιολόγους, έναντι 12 που προβλέπονται στον Οργανισμό του, αφενός αντιμετωπίζοντας έτσι αδυναμία στην εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών αφετέρου αυξάνοντας ραγδαία το χρόνο αναμονής στις λίστες χειρουργείων. Τελικά, όμως, όπως είδαμε και πιο πάνω καμία λύση δεν επήλθε.

Η ΝΔ δια των στελεχών της, λοιπόν, συνεχίζει να πολιτεύεται αταλάντευτη και πιστή στο δόγμα του «κατόπιν ενέργειών μου», επενδύοντας σημαντικά στην ανάδειξη μόνο των χάριν επικοινωνίας παρεμβάσεων διάφορων παραγόντων της προς επίλυση κρίσιμων προβλημάτων του Νομού, χωρίς ασφαλώς τις περισσότερες φορές να επέρχεται και λύση επί της ουσίας.

Λευτέρης Αβραμάκης: Ο χώρος του Νοσοκομείου μας, εξάλλου, επανειλημμένως έχει γίνει όχημα για την φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε επικοινωνιακά οφέλη, δράση γαλάζιων πολιτικών προσώπων.

Επανειλημμένως έχει χρησιμοποιηθεί για την εξαπάτηση των Σερραίων πολιτών.

Χωρίς αίσθηση της ευθύνης διατήρησης ζωντανής της δημόσιας υγείας. Χωρίς αίσθηση του καθήκοντος υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. 

Απαιτούμε πλέον να μπει άμεσα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό χιλιάδων ανθρώπων, όλων των Σερραίων.

Λευτέρης Αβραμάκης: Ζητούμε τώρα μόνιμη λύση και όχι προσωρινά «μπαλώματα» στο ζήτημα της κάλυψης των κενών στις οργανικές θέσεις ειδικών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Τα δημόσια νοσοκομεία απέδειξαν στην πανδημία τον θεμελιώδη ρόλο τους.

Οφείλουμε να τα κρατήσουμε όρθια.»   

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: