Λευτέρης Αβραμάκης: Εμπαιγμός των μακροχρόνια ανέργων από τη ΝΔ

Ο Λευτέρης Αβραμάκης κατήγγειλε το γεγονός ότι περισσότεροι από τα 2/3 των μακροχρόνια ανέργων εξαιρούνται από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400€

Εξήντα ένας Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας το γεγονός ότι περισσότεροι από τα 2/3 των μακροχρόνια ανέργων εξαιρούνται από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400€ που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν, ενώ ως μακροχρόνια άνεργος θεωρείται μέχρι σήμερα όποιος διαθέτει κάρτα ανεργίας συνεχόμενα για διάστημα πάνω από 12 μήνες, στην σχετική υπουργική απόφαση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, επιδοτούνται όσοι χαρακτηρίστηκαν μακροχρόνια άνεργοι από 1/4/2019 έως και 16/4/2020, δηλαδή όσοι κατέχουν κάρτα ανεργίας από 12 έως 24,5 μήνες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ με αυτή την αλχημεία, μένουν εκτός της έκτακτης ενίσχυσης περίπου 336.000 μακροχρόνια άνεργοι. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

Λευτέρης Αβραμάκης: Η κυβέρνηση για κάποιο ακατανόητο λόγο αποφάσισε να ορίσει εκ νέου τον χαρακτηρισμό μακροχρόνια άνεργος

«Η κυβέρνηση για κάποιο ακατανόητο λόγο αποφάσισε να ορίσει εκ νέου τον χαρακτηρισμό μακροχρόνια άνεργος και να εξαιρέσει από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση όποιον πολίτη βρίσκεται άνεργος για διάστημα που ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Η πολιτική αυτή επιλογή, αφήνει εκτός της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα 2/3 των μακροχρόνια ανέργων, δηλαδή 336.000 ανθρώπους, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Είναι πραγματικά αδιανόητο η ΝΔ να εφευρίσκει τρόπους να συγκρατήσει δαπάνες προς ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και δεν έχουν εισοδήματα, την ίδια στιγμή που επιμένει να δαπανά εκατομμύρια σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καναλάρχες και εταιρίες επικοινωνίας για να τη «λιβανίζουν» νυχθημερόν.

Η κοινωνική αναλγησία που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση, η απέχθεια και η απαξίωση  της ΝΔ για τους πλέον οικονομικά ευάλωτους είναι πραγματικά απίστευτη».   

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here