Ο Λευτέρης Αβραμάκης στην εκπομπή Αντιπαραθέσεις

Στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «Αντιπαραθέσεις» συμμετείχε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης.

O Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε ότι:

«Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική «βλέποντας και κάνοντας» σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τόσο της υγειονομικής όσο και της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Η τακτική της μεταβίβασης των υποχρεώσεων στο μέλλον δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το μεγεθύνει τόσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσειςόσο και για τους εργαζόμενους. Εάν είχε εισακουστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε υιοθετηθεί η πρότασή μας για το Πρόγραμμα «Ηρακλής», σήμερα η ύφεση θα ήταν μικρότερη και δεν θα απειλούνταν χιλιάδες επιχειρήσεις με λουκέτο. Έγκαιρα είχαμε προτείνει να αξιοποιηθούν α διαθέσιμα του κράτους αλλά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την πλήρη αποπληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και τη συγκράτηση των μισθών.

Αντί αυτού η κυβέρνηση επέλεξε τη μεταφορά των υποχρεώσεων στο μέλλον με αποτέλεσμα σήμερα η πλειοψηφία των επιχειρήσεων να εμφανίζονται υπερχρεωμένες, ο τζίρος να έχει ατακρημνιστεί και τα εισοδήματα των εργαζομένων να έχουν μειωθεί δραματικά».

Σε ότι αφορά την κατάσταση των Νοσοκομείων ο Λευτέρης Αβραμάκης υποστήριξε ότι:

«Μια μόνο βόλτα από το Νοσοκομείο Σερρών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση απέτυχε
παταγωδώς
να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας εδώ και 8 μήνες. Στο Νοσοκομείο Σερρών δεν πραγματοποιούνται χειρουργεία εδώ και μήνες, κρίσιμες κλινικές υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης ιατρών, γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται εδώ και ήνες πάνω από τα όρια των ανθρώπινων αναγκών.

Αντί όμως να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Σερρών με νέους ιατρούς όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, η κυβέρνηση αποδυναμώνει τα Κέντρα Υγείας του Νομού για να βγουν οι εφημερίες, μετατρέπει μια πτέρυγα του γηροκομείου σε κλινική COVID-19 και ακόμα και σήμερα δεν επιλύει τα πιεστικά προβλήματα.

Η Θεσσαλονίκη δεν δέχεται πλέον περιστατικά COVID από το Νομό Σερρών, το Νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και η κυβέρνηση αντί
να ενσκήψει στο πρόβλημα, υποστηρίζει ότι έχει κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες
ενίσχυσης του ΕΣΥ».

Κλείνοντας ο Βουλευτής Σερρών διατύπωσε μια σειρά αιτημάτων για την διέξοδο από τα αδιέξοδα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε:

 • Άμεση ένταξη των τεστ covid-19 στη συνταγογράφηση για να μπορούν όλοι οι
  πολίτες που δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να εξεταστούν
 • Επίταξη όλων των ιδιωτικών ΜΕΘ για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού
 • Αξιοποίηση των στελεχών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να
  αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να προσφέρονται όσο το δυνατόν
  περισσότερες υπηρεσίες υγείας στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας.
 • Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού ιατρών και νοσηλευτών για να μπορεί το
  ΕΣΥ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες χωρίς την υποβάθμιση άλλων
  κρίσιμων δομών δημόσιας υγείας»

Διαβάστε περισσότερα για τον Λευτέρη Αβραμάκη: