Λευτέρης Αβραμάκης: Άρχισαν οι απαλλαγές των τραπεζικών στελεχών για τα θαλασσοδάνεια

Λευτέρης Αβραμάκης: Η εγκληματική απαλλαγή που εξασφάλισε η κυβέρνηση της ΝΔ για τα στελέχη των τραπεζών που έδιναν χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις τα «θαλασσοδάνεια» άρχισε να αποδίδει.

Απαλλάχτηκαν 35 κατηγορούμενοι για τα δάνεια που έδωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς να έχει πάρει τις αναγκαίες εξασφαλίσεις, λόγω του νέου ποινικού κώδικα που προβλέπει ότι για να συνεχιστεί η δίωξη και η ποινική διαδικασία σε βάρος των κατηγορούμενων τραπεζικών στελεχών, απαιτείται να υποβάλλει έγκληση ο παθών, κάτι που δεν έκανε η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) και έτσι το δικαστήριο αποφάσισε να σταματήσει η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα. 

Λευτέρης Αβραμάκης: Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην παραχωρήσει αυτή την προκλητική ασυλία παροσφέροντας προστασία σε όσους προκάλεσαν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στη χώρα μας για εξυπηρετήσουν κόμματα και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα δάνεια που χορηγήθηκαν εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ, δεν αποπληρώθηκαν και δεν αποπληρώνονται, δεν συνοδεύονταν από τις εγγυήσεις που ζητούν οι τράπεζες από τον κάθε πολίτη προκειμένου να τον δανειοδοτήσουν, άνοιξαν τεράστιες τρύπες στους τραπεζικούς ισολογισμούς και τα πλήρωσε τελικά ο ελληνικός λαός μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων, του PSI και του αναβαλλόμενου φόρου.

Ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να πληρώνει τα θαλασσοδάνεια επιφανών επιχειρηματιών, κομμάτων ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού που επιμένει να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για να μειώσει το προσωπικό του χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ή έστω του κόμματός του που χρωστά εκατομμύρια, έχει επώνυμους χορηγούς αλλά αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει ανάψει το πράσινο φως για να αρχίσουν πλειστηριασμοί σε βάρος των κόκκινων δανειοληπτών ακόμα και για την πρώτη κατοικία.

Σε αυτή τη χώρα, αν έχεις πάρει δάνειο παρέχοντας τις κατάλληλες εγγυήσεις διώκεσαι αν βρεθείς σε αδυναμία.

Εάν όμως είσαι πολιτικό κόμμα, γόνος πολιτικής οικογένειας, ή επιφανής επιχειρηματίας, μπορείς να πάρεις δάνειο χωρίς εγγυήσεις, να μην πληρώσεις τίποτα, να μην έχεις καμία συνέπεια και να μην έχει συνέπειες ούτε όποιος ενέκρινε το δάνειο χωρίς να πληρούνται οι όροι.

΄Λευτέρης Αβραμάκης: Η χώρα διοικείται από μια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που δεν σέβεται πλέον τίποτα, δεν έχει ηθικούς φραγμούς, δεν έχει την αξιοπρέπεια να επιστρέψει αυτά που παράνομα απέκτησε, δεν έχει κανένα δισταγμό να απομυζήσει το κράτος και να φάει ακόμα περισσότερα.  

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: