Λευτέρης Αβραμάκης: Να συνεχιστούν οι διαδικασίες για να αποδοθούν στους Έλληνες κτηνοτρόφους οι εξισωτικές αποζημιώσεις 2013 και 2014

Ο Λευτέρης Αβραμάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαδικασίες που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τριάντα οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 3706/31.01.20) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαδικασίες που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι εφικτή η απόδοση των εξισωτικών αποζημιώσεων στους Έλληνες κτηνοτρόφους για τα έτη 2014 και 2015.

Αβραμάκης: Οι Βουλευτές αναφέρονται στο χάος που επικρατούσε μέχρι το 2015 αναφορικά με τον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές αναφέρονται στο χάος που επικρατούσε μέχρι το 2015 αναφορικά με τον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων εξαιτίας του οποίου οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις εξισωτικές ενισχύσεις για τα έτη 2013 και 2014.

Με το Νόμο 4351/2015 ορίστηκαν οι βοσκήσιμες γαίες και έκτοτε είναι εφικτή η απόδοση αυτών των χρημάτων στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Προκειμένου όμως να αποζημιωθούν και για τα έτη 2013 και 2014, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στην προβολή των δίκαιων αιτημάτων των Ελλήνων κτηνοτρόφων υποστηρίζοντας σθεναρά τα συμφέροντά τους στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (υπόθεση 0-341/17 Ρ, Ελληνική Δημοκρατία υποστηριζόμενη από το Βασίλειο της Ισπανίας κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Στις 15 Μαΐου 2019 το Δικαστήριο της ΕΕ,  εξέδωσε απόφαση υπέρ της Ελλάδας ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των αδιάθετων εξισωτικών αποζημιώσεων για τα έτη 2013 και 2014.

Οι Βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και να αποδοθούν τα χρήματα αυτά στους Έλληνες κτηνοτρόφους. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

Αβραμάκης: Τα εκατομμύρια ευρώ που δεν δόθηκαν στους Έλληνες κτηνοτρόφους το 2013 και το 2014, λείπουν από την οικονομία

«Τα εκατομμύρια ευρώ που δεν δόθηκαν στους Έλληνες κτηνοτρόφους το 2013 και το 2014, λείπουν από την οικονομία.

Η ΝΔ οφείλει να αξιοποιήσει την σημαντική προεργασία που έχει γίνει και να συνεχίσει όλες τις διαδικασίες ώστε τα χρήματα αυτά να δοθούν στους κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης.

Η ελληνική κτηνοτροφία είναι από τους κυριότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και δεν επιτρέπονται κωλυσιεργίες.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες πιέζοντας όσο μπορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.».      

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here