Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητά να διασωθούν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διάσωση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που κινδυνεύουν με διάλυση

Εννέα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ.6202/05.05.2020) με την οποία ζητούν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διάσωση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που κινδυνεύουν με διάλυση λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν και στο χώρο του αθλητισμού για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι Βουλευτές αφού τονίζουν ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν το βασικό πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού στη χώρα μας, αφού εκεί διδάσκονται εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά.

Αναφέρουν ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία διατηρούν αξιόλογες ακαδημίες και στηρίζονται οικονομικά από τις μηνιαίες συνδρομές των μελών τους.

Τα σωματεία αυτά έχουν υποστεί τις συνέπειες της καραντίνας από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα προπονητικά κέντρα και οι χώροι άθλησης, πρακτικά έχουν μείνει χωρίς έσοδα από τον Μάρτιο, ενώ τα λειτουργικά τους έξοδα εξακολουθούν να τα επιβαρύνουν.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ακαδημιών και των ερασιτεχνικών σωματείων, η χρονιά ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.

Ερώτημα λοιπόν είναι ποια και πόσα σωματεία θα επιβιώσουν οικονομικά προκειμένου να παρέχουν τις πολύ σημαντικές τους υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ερώτηση ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του Νομού Σερρών αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Η απουσία των συνδρομών των μελών που αποτελεί το κύριο έσοδό τους την ίδια στιγμή που τα έξοδα τρέχουν και πολλαπλασιάζονται, απειλεί τη βιωσιμότητά τους και κατά συνέπεια απειλεί τη διέξοδο των παιδιών και των νέων του Νομού Σερρών στον αθλητισμό.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των ακαδημιών και των ερασιτεχνικών σωματείων, ιδίως στην Ελληνική Περιφέρεια που δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πηγές εσόδων, είναι αναγκαία υποχρέωση του κράτους.

Λευτέρης Αβραμάκης: Ο κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας γυμναστών και προπονητών σε όλη την Επικράτεια είναι υπαρκτός.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού και ταυτόχρονα αποτελούν το σημείο εκκίνησης για όλους τους επαγγελματίες αθλητές που τιμούν και διαφημίζουν τη χώρα μας με τις διακρίσεις τους.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην τύχη του και δεν θέλουμε να δούμε τα σωματεία να κλείνουν μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός είναι πολύτιμο κύτταρο της καθημερινής μας ζωής, είναι όπλο για τη δημόσια υγεία, είναι σύμμαχος συνολικά της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την υποστήριξη των σωματείων και των εργαζόμενων σε αυτά και απαιτούμε να λάβει μέτρα, ανέφερε ο Λευτέρης Αβραμάκης.»  

Διαβάστε επίσης εδώ:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here