Λευτέρης Αβραμάκης: Ο ακριτικός Δήμος Σιντικής έχει ανάγκη τη στήριξη της Κυβέρνησης

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σιντικής, όπου συνάντησε το Δήμαρχο Φώτη Δομουχτσίδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Κατά τη συνάντηση ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα έργα που εκτελούνται στα όρια του Δήμου καθώς και τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την περιοχή.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος προχώρησε σε μια παρουσίαση στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη λειτουργία και την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

«Σε συνέχεια των επαφών που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με Δημάρχους του Νομού μας, συνάντησα σήμερα τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη.

Κατά τη συνάντησή μας ο Δήμαρχος με ενημέρωσε για την κατάσταση του Δήμου σήμερα, την έλλειψη προσωπικού, την εκτέλεση διάφορων έργων υποδομής, τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου, ενώ αναφορά έγινε και στο ζήτημα της απαράδεκτης λειτουργίας της Δομής στο Κλειδί, η οποία ξεκίνησε ως προσωρινό κέντρο κράτησης και μετεξελίχθηκε σε μία μόνιμη δομή «φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών, εγκατεστημένη σε μια τοποθεσία παντελώς ακατάλληλη για διαβίωση.

Κοινή μας διαπίστωση υπήρξε πως οι Δήμοι αποτελούν θεσμούς που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.

Μπροστά σε αυτό το διακύβευμα, της εξυπηρέτησης δηλαδή του δημόσιου συμφέροντος και της βελτίωσης της ζωής των πολιτών, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας πέρα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις.

Η εξεύρεση κοινών τόπων είναι πάντοτε εφικτή, όταν υπάρχει κοινή στόχευση. Αυτούς τους κοινούς τόπους οφείλουμε πάντοτε να αναζητούμε, ανέφερε ο Λευτέρης Αβραμάκης.»

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: