Λευτέρης Αβραμάκης: Η Δημοκρατία νίκησε

Με αφορμή την κατάληξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Η Δημοκρατία νίκησε για μια ακόμη φορά. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι δολοφόνοι της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν. 

 Ο ελληνικός λαός σήμερα ενωμένος διατυμπάνισε σε όλο τον κόσμο ότι στην Ελλάδα δεν χωρά ο φασισμός.

Η μεγαλειώδης και καθ’ όλα ειρηνική αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών που άφησαν τις δουλειές τους για να διαδηλώσουν για τη Δημοκρατία, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα τόσο στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής όσο και στους κεκαλυμμένους ομοϊδεάτες τους, ανέφερε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Μοναδική παραφωνία μιας ημέρας γιορτής για τη Δημοκρατία, η αδικαιολόγητη προσπάθεια διάλυσης μιας μεγαλειώδους δημοκρατικής και ειρηνικής αντιφασιστικής πορείας. 

Συγχαίρουμε τους πολίτες για την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν τη Δημοκρατία. Συγχαίρουμε τη δικαιοσύνη για την ιστορική της απόφαση να καταδικάσει μια εγκληματική οργάνωση φασιστών που έφτασε να εκπροσωπείται και στη Βουλή. Καταδικάζουμε όσους προσπάθησαν σήμερα να αμαυρώσουν αυτή την εκδήλωση. 

Σήμερα, όμως πρώτα από όλα σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό, μπροστά στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, τη Μάγδα.

Μια μητέρα που ανέβηκε το δικό της Γολγοθά, με αξιοπρέπεια, με αποφασιστικότητα, με αστείρευτη δύναμη και υπομονή.

Η δικαίωση του αγώνα της είναι το ελάχιστο που οφείλει η ελληνική δικαιοσύνη, ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία μας σε μια μάνα που έχασε το παιδί της από μια εγκληματική φασιστική οργάνωση, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Σήμερα  έκλεισε οριστικά ο κύκλος της φασιστικής Χρυσής Αυγής στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ελπίζουμε ότι ταυτόχρονα έκλεισε ο κύκλος και για κάθε άλλο φασιστικό μόρφωμα.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να θυμάται τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και να είναι πάντα σε εγρήγορση για να προστατεύει την ελληνική κοινωνία από την επανεμφάνιση ανάλογων εγκληματικών ομάδων.

Απέναντι στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό υπάρχει μια και μόνη απάντηση. 

Περισσότερη Δημοκρατία». 

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: