Λευτέρης Αβραμάκης: Η αντικατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε: 

«Η ιστορία απαξίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού Σερρών, είναι ενδεικτική του πώς οι διαδοχικές κυβερνήσεις από το 2004 και μετά, προκάλεσαν μια σειρά προβλημάτων, δεν διαχειρίστηκαν με σύνεση και σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες τους δημόσιους πόρους, προκάλεσαν την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία και επέφεραν τόσα πολλά προβλήματα στον ελληνικό λαό.

Όπως και το νέο κολυμβητήριο, έτσι και το Δημοτικό Στάδιο, υπήρξαν θύματα των Ολυμπιακών Έργων, αφού τόσο το κολυμβητήριο όσο και η αντικατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο, ξεκίνησαν το 2004 αλλά δεν ολοκληρώθηκαν λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων.

Από το 2004 μέχρι την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖA, καμία κυβέρνηση, ούτε εκείνες της επίπλαστης ανάπτυξης δεν ασχολήθηκαν με το ζήτημα.

Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που διαχειρίστηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης στην πιο δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο, κατάφερε όχι απλώς να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, να κάνει την εθνική οικονομία πλεονασματική και χάρη στις θυσίες του ελληνικού κράτους να παραδώσει μια οικονομία με 37 δις ταμειακό απόθεμα για τις έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, αλλά και να προωθήσει δεκάδες έργα υποδομών και κοινωνικής ανάπτυξης.

Λευτέρης Αβραμάκης: Η εξασφάλιση και η δέσμευση των αναγκαίων 507.000 ευρώ, για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Στάδιο είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Η απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου αναγκαίου έργου για το Νομό Σερρών φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, με ημερομηνία 14/9/2018 (Αριθμ. 96086/14-09-2018 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ΑΔΑ:6Ω5Ω465ΧΙ8-Σ53) έγκριση ένταξης και χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018 της Πράξης:

«Προμήθεια-Εγκατάσταση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα στίβου Δημοτικού Σταδίου Σερρών» (Κωδικός Έργου: 2018ΣΕ01600079, Προϋπολογισμός: 507.780,00 €).

Κάθε προσπάθεια, απαλοιφής της ουσιαστικής συμβολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη του Νομού μας, πέφτει στο κενό, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του τόπου μας, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, γνωρίζει και θυμάται ότι σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης ήταν οι προοδευτικές κυβερνήσεις αυτές που πραγματοποιούσαν ουσιαστικό έργο και δημιουργούσαν κοινωνικές υποδομές στο Νομό Σερρών. 

Λευτέρης Αβραμάκης: Από τις συντηρητικές κυβερνήσεις το μόνο που γνωρίζουμε ως τοπική κοινωνία είναι η απαξίωση και η διαρκής παραπομπή κρίσιμων ζητημάτων στις καλένδες». 

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: