Λευτέρης Αβραμάκης: Είναι χρέος μας να προασπίσουμε τη Δημοκρατία

Παρά τη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και συστημικών ΜΜΕ να υποβαθμίσουν και να «εξαφανίσουν» από την ειδησεογραφία την υπόθεση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από την περίοδο που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις κυβερνητικές πρακτικές. 

Η βιασύνη μάλιστα του πρωθυπουργού να πάρει υπό τον προσωπικό του έλεγχο την ΕΥΠ ήδη από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης καθώς και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες απαντήσεις για την αποδεδειγμένη παρακολούθηση, με το ίδιο μάλιστα λογισμικό, δημοσιογράφων μέσω εταιριών που συνδέονται με την ΕΥΠ δημιουργεί βαριές σκιές γύρω από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον. 

Η εμμονή στη αδιαφάνεια, την αποσιώπηση  – απόκρυψη στοιχείων και η εξαφάνιση ειδήσεων ακόμα και από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, που επίσης τέθηκε σχεδόν από την πρώτη στιγμή στον έλεγχο του Μαξίμου, αποτελούν βαριά πλήγματα για τη Δημοκρατία μας. Το γεγονός μάλιστα ότι από το σύνολο των κινητών τηλεφώνων που ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου μόνο το κινητό του κ Ανδρουλάκη βρέθηκε εκτεθειμένο σε κινδύνους παραβίασης και μάλιστα από την Ελλάδα, καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η προσπάθεια παρακολούθησης των συνομιλιών του είχε πολιτική στόχευση. 

Με αστεϊσμούς και αμήχανες προσπάθειες αλλαγής της ατζέντας η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο και τη λογοδοσία που απαιτείται. 

Η διολίσθηση της Ελλάδας στη θέση 108 στην Ελευθερία του Τύπου και οι αποκαλύψεις για σοβαρή προσβολή κύριων δημοκρατικών δικαιωμάτων πολιτών αλλά και πολιτικών προσώπων, απαιτούν την άμεση ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και την εξονυχιστική διερεύνηση αυτών των υποθέσεων από την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε τη Δημοκρατία, τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.