Λευτέρης Αβραμάκης: Αδιανόητη επίθεση στους εργαζομένους από την κυβέρνηση

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου από το Υπουργείο Υγείας όπου περιλαμβάνονται σημαντικές ανατροπές για τους εργαζομένους, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, καθ’ υπαγόρευση συγκεκριμένων εργοδοτών, προωθεί με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, ρυθμίσεις που ανατρέπουν τα εργασιακά δικαιώματα, περιορίζουν το πλαίσιο στήριξης των ανέργων, μειώνουν το δώρο των Χριστουγέννων, αυξάνουν τις δυνατότητες επιχειρήσεων για απολύσεις εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή, επεκτείνουν προκλητικά τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να επιβάλλουν μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία, την τηλεργασία, παραβιάζουν το όριο των υπερωριών και προβλέπει απλήρωτες υπερωρίες, παραπέμπουν για το μέλλον την αύξηση του κατώτατου μισθού, θεσπίζει για πρώτη φορά τη δυνατότητα τρίμηνης σύμβασης εργασίας για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, εισάγει διακρίσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών προβλέποντας αυτοί να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες γεγονός που αποκλείει ακόμα και τις εκπαιδευτικούς σε εγκυμοσύνη.  

Γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες του δόγματος «η κρίση είναι ευκαιρία», ανέφερε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιλέγει να υιοθετήσει τα αιτήματα του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών φορέων αντί να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους και όλους αυτούς που βλέπουν την δραστική μείωση των εισοδημάτων τους από τον Μάρτιο και εξής.

Με τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο αφού θα μειωθεί δραστικά η αγοραστική δύναμη των μισθωτών αλλά και θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο τζίρος των επιχειρήσεων.

Η πρόβλεψη μάλιστα γενικής μείωσης του Δώρου των Χριστουγέννων προμηνύει ακόμα μια καθίζηση της εσωτερικής αγοράς στο κλείσιμο του έτους.

Η επιλογή της να επιτρέψει την απόλυση όσων εργαζομένων τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης, ανοίγει το δρόμο για εκτίναξη της ανεργίας στα επίπεδα της καταστροφικής διετίας 2012 – 2014. 

Η κυβέρνηση οδηγεί με ακρίβεια στον εργασιακό μεσαίωνα.

Αντί για καλύτερες δουλειές που έταζε προεκλογικά, κάνει ότι μπορεί για την υποβάθμιση συνολικά της μισθωτής εργασίας αλλά και για την εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Οι βαθιά αντικοινωνικές και αντεργατικές αυτές πολιτικές πρέπει να ανατραπούν πάση θυσία προκειμένου να ανακοπεί η ύφεση, να περιοριστεί η οικονομική κρίση και να αποτραπεί η διαφαινόμενη κοινωνική κρίση, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης».

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: