Λευτέρης Αβραμάκης: Χωρίς τη ΓΣΕΒΕΕ αλλά με τις τράπεζες η συζήτηση για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Λευτέρης Αβραμάκης: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκόψει ακόμη και την πιθανότητα αρνητικής κριτικής από τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομία προκάλεσε το πρωτοφανές, να προκληθεί συζήτηση στη Βουλή μετά από αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ, να μην προσκληθεί η ΓΣΕΒΕΕ αλλά οι εκπρόσωποι των τραπεζών.

Πρόκειται για την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα συζήτησης τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, την πρόσβασή τους στα επιχειρηματικά εργαλεία του τραπεζικού συστήματος και τις ρυθμίσεις της αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης, από κρούσματα του Covid-19.

Εκεί με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας προσκλήθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι εκπρόσωποι των τραπεζών, όχι όμως οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προκάλεσαν τη συγκεκριμένη συζήτηση, προκειμένου να αναδειχτούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή των μέτρων στήριξης που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση. 

Κοινώς, η κυβέρνηση επιμένοντας για μια ακόμη φορά στην επικοινωνία έναντι της ουσίας, θέλησε να «στήσει» μια ακόμη «καμπάνια» αποτελεσματικότητας και ορθής πολιτικής, αποκλείοντας να ακουστούν τα πολλαπλά προβλήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες από την εφαρμογή των μέτρων στήριξης από τις τράπεζες.

Λευτέρης Αβραμάκης: Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προσπαθεί να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της οικονομίας για να ξεπεραστούν οι συνέπειες του Covid – 19, διαπιστώνουν τον αποκλεισμό τους από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Είχαμε εξ’ αρχής τονίσει ως ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά τα μέτρα της κυβέρνηση αφορούν λίγους, οξύνουν το χάσμα μεταξύ μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκαλούν βίαιες ανακατατάξεις στην αγορά και θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση και λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Λευτέρης Αβραμάκης: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα δείχνει δυστυχώς ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έχει συγκεκριμένη στόχευση και είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εμπόρων, των εστιατόρων.

Ευνοεί προκλητικά τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις προσφέροντάς τους πρόσθετα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και θα προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην πραγματική οικονομία επιφέροντας αναδιανομές των μεριδίων της αγοράς υπέρ των λίγων.   

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: